Va aflati aici:> Inchirieri Masini Iasi > Despre Promotor Rent a Car Iasi
Stiri, noutati si oferte Inchirieri Auto
Fiindca ne apreciem foarte mult clientii fideli, oferim preturi speciale, servicii preferentiale si discount-uri celor care inchiriaza in mod repetat! Inchiriaza si devin-o clientul nostru! Mai multe detalii
Iasi
   Iasi este cel mai important centru politic, economic si cultural al provinciei Moldova, precum si unul dintre cele mai vechi orase din Romania.
Situat în partea de nord a tarii, Iasi a fost pentru multe secole punctul de trecere din cele mai importante rute comerciale care leaga Polonia, Rusia de Istambul. Adanc înradacinate în istorie, Iasi a fost principalul centru de cultura a Moldovei din 1408.
Orasul se mandreste cu publicarea primului ziar roman si de stabilire a primei universitati romanesti.Astazi, Iasi este casa, a cinci universitati iar in ultimii 500 de ani, istoria, cultura si viata religioasa au modelat caracterul unic al orasului.
Orasul este un important centru turistic prin multitudinea de muzee si case memorial si prin faimoasa Gradina Botanica si cel 50 de Biserici.

Cum se ajunge :

   Orasul este strabatut de drumuri nationale, europene si este un nod al rutelor feroviare din nordul tarii si are in componenta Aeroportul International Iasi, de unde puteti beneficia de serviciul transfer aeroport Iasi.

Obiective Turistice:

   Orasul ofera o gama larga de obiective turistice, Iasi se mandreste cu un numar impresionant de biserici ortodoxe, aproape 100, majoritatea situate în asa-numitul Platoul de Aur. Cea mai veche, Biserica Sf. Nicolae Domnesc,dateaza din timpul domniei lui Stefan cel Mare (Stefan cel Mare, 1457-1504).
Cele mai bune,cu toate acestea, sunt secolul 17 Sf. Paraschiva Catedrala Mitropolitana si Biserica Trei Ierarhi, ultimul un exemplu curios de arta bizantina, ridicat în 1635-1639 de Vasile Lupu. Zidurile exterioare si turnurile gemene sunt complicat sculptate în ceea ce multi cred ca din dantela de piatra.

Transport :

   R.A.T.P. Iasi este compania care asigura transportul urban pe toata suprafata orasului, prin intermediul autobuzelor, microbuzelor si tramvaielor. Pentru o calatorie mai placuta puteti apela,de asemenea, la serviciul Iasi rent a car.

Cazare in Iasi, Entertainment:

   Orasul, dupa o crestere economica a dezvoltat o gama larga de servicii pentru turisti.Acesta are in componenta hoteluri, pensiuni si apartamente de inchiriat. Orasul dispune de restaurante cu specific traditional romanesc, restaurant cu specific international, baruri, cluburi, cafenele, cazinouri, mall-uri si discoteci.
close X