Acte necesare pentru inchirierea unei masini

Masina personala nu poate fi mereu la indemana unui sofer. Fie ca se afla in service pentru anumite imbuntatiri sau reparatii, fie ca in programul nostru se iveste o clatorie neasteptata pe distante mari, inlocuirea masinii personale cu o alta devine indispensabila desfasurarii activitatilor cotidiene.

Rezolvarea unei astfel de situatii aflandu-se in inchirierea unei masini, aceasta fiind mereu solutia cea mai rezonabila in solutionarea situatiilor de acest tip. Decizia de a consulta o societate ce are ca obiect de activitate inchirieri masini este alegerea corecta, personalul fiind bine antrenat pentru consiliere si luarea deciziei finale, fiind capabil astfel sa ofere informatii si detalii potrivite nevoilor distincte ale clientilor.

Atunci cand luam hotararea de a inchiria o masina trebuie sa stim ce implica o astfel de actiune, de ce documente avem nevoie, clauzele contractuale, care este metodologia in cazul unor accidente, pretul si multe altele. Prin urmare, trebuie atribuita o atentie sporita multor detalii ce par nesemnificative, dar care pot schimba intreaga experinta facand-o mai complicata sau dimpotriva, mai placuta.

Tocmai din curiozitate, soferii au o gramada de intrebari, mai ales daca se afla la prima experienta de acest fel, una dintre cele mai adresate intrebari ale clientilor fiind: “de ce documente am nevoie pentru a inchiria o masina?”.

Ei bine, firme ca Promotor Rent a Car ocupandu-se cu inchirieri masini asigura o experienta placuta nefiind nevoie de foarte multe documente sau conditii pentru obtinerea unui contract de inchiriere.

Cele 3 acte necesare inchirierii unei masini:

Act de identitate sau pasaport

Aceste documente oficiale trebuie sa fie valide, acestea fiind necesare confirmarii identitatii cumparatorului de servicii in momentul predarii.

Permis de conducere

Permisul de conducere are trebuinta in atestarea capacitatii de exercitiu ca sofer a persoanei in cauza, indeplinind totodata si conditia de a dispune de o experienta in condus de minim doi ani, clauza impusa de majoritatea societatilor ce se ocupa cu inchirieri masini.

Card de debit sau de credit

Cardul este necesar platii stabilite de ambele parti, tarif ce se stabileste pe baza unui tarif zilnic, ca suma a zilelor consemnate in contract. Cardul este util in cazul in care clientul nu doreste plata in numerar, dar si pentru blocarea unei sume garante in cazul nereturnarii la timp sau in cazul producerii unor accidente sau aducerii unor avarieri asupra integritatii automobilului.  

Exista si o alta posibilitate cand se aplica un cost aditional, si anume in momentul in care soferul de drept doreste sa adauge in contract un sofer aditional. Acesta din urma trebuie sa fie prezent in momentul predarii automobilului catre client si la fel ca si titularul contractului, trebuie sa prezinte actul de identitate sau pasaportul si permisul de conducere.

Apelarea la o astfel de societate ce are menirea de a oferi servicii de inchiriere contra cost poate deveni cea mai buna experienta de luare in folosinta a unui automobil. In astfel de servicii intreprinderea trebuie si ea aleasa cu grija, fiind una cu renume, avand un feedback pozitiv din partea clientilor, preturi avantajoase si articole calitative.  

5.542 vizualizari