Masina de inlocuire in caz de accident de la Promotor Rent a Car


Masina de inlocuire in caz de accident

Autoturism de inlocuire pe RCA - Beneficiezi gratuit de masina de inlocuire pe intreaga perioada de reparatie

Ai fost implicat intr-un accident rutier si nu esti vinovat? Iti oferim gratuit un autoturism de inlocuire pe durata reparatiei masinii tale. Acest serviciu este acoperit integral de asigurarea persoanei responsabile de accident si este disponibil oriunde in Romania, fara limita de kilometri.

Ce trebuie sa stii despre masina de inlocuire:

Conform ultimelor reglementari (Norma 18/2022), daca masina ta este avariata si nu este considerata dauna totala, ai dreptul la o masina de inlocuire in timp ce masina ta este in service. Iata in ce situatii se aplica:

 1. Vei primi o masina de inlocuire din momentul in care ai raportat dauna si pana cand asiguratorul a evaluat avariile, daca masina ta nu mai este functionala.
 2. Iti este acoperita perioada necesara pentru a introduce masina in reparatie, care nu ar trebui sa depaseasca trei zile lucratoare de la evaluarea daunelor.
 3. Vei avea acoperita durata de timp necesara pentru reparatia efectiva a masinii tale intr-un service auto autorizat, de la data depunerii documentelor necesare pana la finalizarea reparatiei.

Pentru a beneficia de acest serviciu, polita de asigurare obligatorie RCA a persoanei vinovate trebuie sa fie activa dupa 08.09.2022, cand noua norma a intrat in vigoare.

Intrebari frecvente:

 • Ce acte imi trebuie pentru masina de inlocuire?
  Dovada de avizare dauna, constatare amiabila sau proces verbal de la politie, proces verbal de intrare/iesire din service, copii dupa certificatul de inmatriculare, carte de identitate si permis de conducere.
 • Trebuie sa platesc pentru masina de inlocuire?
  Nu, nu exista costuri pentru tine. Costurile sunt suportate de asiguratorul vinovatului.
 • Cat timp pot folosi masina de inlocuire?
  In functie de situatie, de la momentul raportarii daunei pana la finalizarea reparatiilor sau pana cand primesti oferta de despagubire in cazul unei daune totale.
 • Ce se intampla daca avariez masina de inlocuire?
  Trebuie sa raportezi incidentul si sa obtii documentele necesare pentru reparatie.
 • Am restrictii legate de service-ul unde repar masina?
  Nu, ai libertatea sa alegi service-ul dorit pentru reparatie.
 • Ce tip de masina voi primi?
  O masina dintr-o clasa similara cu a ta, dintr-o flota diversificata si moderna.
 • Este important unde are vinovatul asigurarea RCA?
  Nu, atata timp cat RCA-ul este emis de o companie autorizata in Romania.
 • Cand pot primi masina de inlocuire?
  Imediat ce poti prezenta toate documentele necesare.

Reglementari legale:

Dreptul la masina de inlocuire este stipulat in Norma nr. 20/2017, articolul 25, modificat de Norma 18/2022, care detaliaza compensatia pentru lipsa de folosinta a vehiculului avariat, incluzand inlocuirea temporara a acestuia.

Articolul 25

Lipsa de folosinta

 1. Despagubirile cuvenite persoanelor prejudiciate, ca urmare a consecintei lipsei de folosinta a vehiculului avariat, inclusiv pentru inlocuirea temporara a acestuia cu un vehicul dintr-o clasa similara sau inferioara celui avariat, inchiriat de la entitati autorizate cu acest obiect de activitate, sunt stabilite pe baza documentelor justificative care dovedesc prejudiciul suferit ca urmare a imposibilitatii utilizarii vehiculului avariat.
 2. Perioada pentru care se acorda despagubiri ca urmare a consecintei lipsei de folosinta a vehiculului avariat, inclusiv inlocuirea temporara a acestuia cu un vehicul dintr-o clasa similara sau inferioara celui avariat, inchiriat de la entitati autorizate cu acest obiect de activitate, este perioada de timp in care proprietarul poate proceda la repararea acestuia, atunci cand vehiculul nu mai poate fi utilizat din punct de vedere tehnic, conform alin. (3)-(6).
 3. In cazul in care proprietarul procedeaza la repararea unui vehicul avariat care nu se incadreaza in situatia de dauna totala economica, perioada mentionata la alin. (2) se considera perioada cuprinsa intre data avizarii daunei si data constatarii avariilor de catre asigurator, la care se adauga:
  1. perioada in care proprietarul efectueaza demersurile necesare introducerii in reparatie a vehiculului, fara ca aceasta sa depaseasca 3 zile lucratoare de la data efectuarii constatarii avariilor de catre asiguratorul RCA; si
  2. perioada de timp justificata necesara repararii vehiculului avariat intr-o unitate reparatoare auto; aceasta incepe de la data semnarii documentelor care fac dovada introducerii in reparatie a vehiculului.
 4. In cazul vehiculelor avariate a caror utilizare nu mai este posibila din punct de vedere tehnic, care se incadreaza in categoria daunelor totale economice si nu se mai repara, perioada pentru care se acorda despagubiri ca urmare a consecintei lipsei de folosinta a vehiculului avariat, inclusiv inlocuirea temporara a acestuia cu un vehicul dintr-o clasa similara sau inferioara celui avariat, inchiriat de la entitati autorizate cu acest obiect de activitate, este perioada cuprinsa intre data avizarii daunei si data la care asiguratorul RCA inainteaza oferta de despagubire.
 5. Perioada cuprinsa intre data avizarii daunei si data constatarii avariilor de catre asiguratorul RCA poate fi invocata de catre persoana prejudiciata numai in conditiile in care aceasta permite accesul asiguratorului RCA la bunul avariat si asigura conditiile necesare in vederea efectuarii constatarii avariilor.
 6. Perioada prevazuta la alin. (3) se prelungeste corespunzator cu perioada in care vehiculul nu poate fi introdus in reparatie atunci cand asiguratorul RCA efectueaza cercetari suplimentare.

Contactati-ne pentru o oferta adaptata nevoilor dvs.:

Nu Rata ofertele noastre speciale pentru inchirieri auto in Romania. Aboneaza-te acum!

Primiti actualizari periodice cu cele mai recente promotii si reduceri! Descoperiti optiunile noastre de inchirieri auto, microbuze si servicii de transfer si leasing operational la tarife imbatabile in toata Romania.