Politica de Confidentialitate - S.C. Promotor Rent a Car S.R.L. Bucuresti, Romania


Aceasta sectiune privind confidentialitatea explica modul in care colectam, folosim si protejam orice informatie despre dv.

Site-ul auto-rent.ro este proprietatea S.C. Promotor Rent a Car SRL (denumita in continuare Promotor Rent a Car), persoana juridica romana, cu sediul in Bucuresti, sector 4, bd. Tineretului nr 31, bl 37 sc B ap 48, J40/5654/2011, CIF RO28447930. Promotor Rent a Car colecteaza si prelucreaza date cu caracter personal in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (cu modificarile ulterioare) si ale Regulamentului UE nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date.

Datele sunt colectate prin mijloace automatizate si manuale si sunt destinate asigurarii derularii raporturilor contractuale incheiate cu Dvs, precum si informarii Dvs cu privire la serviciile pe care Promotor Rent a Car le presteaza si care ar putea prezenta interes pentru activitatea Dvs.

Datele cu caracter personal prelucrate de catre Promotor Rent a Car sunt:

- Date cu caracter personal de identificare a clientilor si a potentialilor clienti (nume, prenume, adresa postala, data nasterii, telefon, e-mail, datele contului bancar, date personale specifice permisului de conducere si date specifice actului de identitate: pasaport sau carte de indentitate) - date necesare pentru rezervarea unei masini cat si pentru intocmirea contractului de inchiriere auto;

- Date cu caracter personal de identificare a participantilor la campanii de marketing (date colectate prin retelele de socializare: Facebook, instagram si Twitter: nume, prenume, poza si alte informatii personale plasate in profilele proprii de catre persoanele participante).

- Date cu caracter personal cu privirea la imaginea video a persoanelor fizice (potentiali clienti, clienti, personal Promotor Rent a Car sau alte persoane care viziteaza spatiile Promotor Rent a Car) - inregistrarile video captate de camerele de supraveghere instalate la sediile Promotor Rent a Car, date necesare in vederea asigurarii pazei si protectiei cat si pentru imbunatatirea serviciilor oferite. Promotor Rent a Car este inregistrata ca si operator de date cu caracter personal sub nr. 38386 pentru monitorizarea/securitatea persoanelor, spatiilor si/sau birourilor publice/private. Durata de stocare a datelor obtinute prin intermediul sistemului de supraveghere video este de 20 de zile.

- Date cu caracter personal de indentificare a personalului Promotor Rent a Car (nume, prenume, CNP, adresa postala, varsta, data nasterii, informatii din cazierul auto) - date necesare pentru incheierea contractului de munca.

Promotor Rent a Car aduce la cunostinta tuturor persoanelor vizate, ale caror date sunt colectate, cu privire la scopul si modul in care aceste date cu caracter personal sunt utilizate cat si despre drepturile care li se cuvin.

De ce colectam si folosim datele dvs. cu caracter personal?

Putem folosi datele dvs. cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

Scopuri operationale:

Rezervari: Folosim datele dv. cu caracter personal pentru a realiza si a gestiona rezervarea dv.

Recenzii clienti: Putem folosi datele dv. pentru a va putea trimite un chestionar scurt despre rezervarea dv. Acest lucru ne ajuta sa intelegem si sa imbunatatim serviciul nostru de inchirieri auto si serviciile oferite de partenerii nostri de afaceri.

Activitati de marketing: Folosim datele dv. cu caracter personal pentru activitati de marketing, care pot include: contactarea dv prin posta, email, telefon sau SMS cu ultimele stiri, oferte speciale, reduceri si actualizari, inclusiv detalii despre produsele si serviciile noastre si/sau cele ale partenerilor de afaceri afiliati. Va puteti dezabona de la aceste comunicari de marketing rapid si in orice moment, prin trimiterea unui email la dpo@auto-rent.ro in care solicitati acest lucru sau puteti da click pe linkul de Dezabonare/Unsubscribe din email.

Detectarea si prevenirea fraudei: Pentru a va oferi servicii demne de incredere si sigure, folosim datele dv cu caracter personale pentru a detecta si preveni frauda si alte activitati ilegale sau nedorite. Putem utiliza datele dv. pentru verificarea utilizatorilor si a rezervarilor. Acest lucru poate insemna ca uneori este posibil sa punem in asteptare anumite rezervari.

Solutionarea reclamatiilor

Scopuri juridice: in anumite cazuri este necesar sa utilizam datele dv. cu caracter personal pentru a rezolva dispute juridice, pentru investigatii de reglementare, din motive de conformitate sau pentru a ne asigura ca aplicam cu exactitate termenii si condiile noastre.

Emiterea certificatelor de asigurare si solutionarea dosarelor de dauna auto

Emiterea imputernicirilor pentru trecerea granitei Romaniei.

Emiterea actelor de deblocare sau incasare a sumelor preautorizate catre entitatile bancare.

Scopuri specifice departamentului de resurse umane

Elaborarea si semnarea contractului individual de munca la angajare si evaluarea competentelor profesionale in timpul procesului de recrutare a candidatilor care aplica la job.

Temeiul legal pentru colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal vizate pentru fiecare din scopurile de mai sus poate fi:

Contractul de inchiriere auto la care persoana vizata este parte (trebuie sa folosim datele dvs. cu caracter personal pentru a indeplini orice contract pe care l-ati incheiat cu noi).

O obligatie legala

Interesul legitim al Promotor Rent a Car - Putem folosi informatiile dvs. pentru "interesele noastre legitime" (un termen care se aplica oricarui lucru despre care credem ca este o parte importanta a desfasurarii eficiente a afacerii noastre - cu respectarea drepturilor dvs. si a legii). De exemplu, pentru a va oferi cel mai potrivit continut pe platformele noastre, inclusiv e-mailurile si buletinele noastre de stiri; pentru imbunatatirea si promovarea produselor si serviciilor noastre si in scopuri administrative.

Consimtamantul persoanei vizate (Ne putem baza pe consimtamantul dvs. de a utiliza datele dvs. cu caracter personal in anumite circumstante, de exemplu in scopuri de marketing direct. Va puteti retrage acordul in orice moment prin transmiterea unui e-mail la dpo@auto-rent.ro.

Cu ce parti terte impartasim datele dvs. cu caracter personal?

Exista un numar de parti terte (parteneri de afaceri, societati de asigurari, autoritati ale statului, etc) integrati in serviciile de inchiriere auto pe care le furnizam si sunt anumite situatii in care va putem impartasi datele cu caracter personal cu acestia. In majoritatea cazurilor, transmitem detaliile dv. de rezervare partenerilor de afaceri care ne ajuta sa livram serviciul pe care il solicitati. De asemenea vom impartasi datele dv. personale cu furnizori de servicii de plata, parteneri de publicitate si in cazul in care ni se solicita si autoritatilor statului.

In functie de necesitate, putem impartasi datele dv. cu caracter personal, urmatoarelor categorii de destinatari, in fluxul de procesare si stocare al datelor:

Companii partenere care va ofera inchirierea unei masini si produse aferente (inclusiv asigurarea). Aceste detalii pot include: numele, varsta, datele de contact (adresa, telefon, email), informatiile din pasaport sau cartea de identitate, informatiile din permisul de conducere si toate datele referitoarea la rezervarea dv. auto. Va rugam sa retineti ca orice informatie furnizati direct companiilor partenere care furnizeaza masina si/sau produsele aferente vor fi procesate si stocate conform cu propriilor notificari de confidentialitate si termeni si conditii.

Societati de asigurare

Societati de leasing auto

Autoritati ale statului (inclusiv autoritati fiscale). Va putem impartasi datele dv. cu caracter personal autoritatilor guvernamentale sau de investigatie daca suntem obligati prin lege (sau orice reglementare care are putere de lege) sa facem acest lucru. Aceasta include: citatii si ordine care decurg din procese legale si investigatii penale, ordine judecatoresti. De asemenea vom putea divulga datele dv. cu caracter personal daca este necesar pentru prevenirea, detectarea sau urmarirea in justitie a fraudei sau a altor acte criminale sau pentru a proteja si apara drepturile sau proprietatile noastre sau ale partenerilor nostri.

Furnizori de servicii terte pentru a procesa datele dv. cu caracter personal in numele nostru. De ex. le putem folosi pentru a va contacta. Aceste terte parti sunt obligate sa respecte clauzele de confidentialitate si nu au voie sa utilizeze datele dv. cu caracter personal in alte scopuri.

Furnizori de servicii de plata si alte institutii financiare. Colaboram cu furnizori de servicii de plata terti pentru a organiza plati sau garantii de plata. De asemenea putem impartasi informatii cu institutii financiare relevante, in cazul in care consideram ca este necesar pentru a preventia si detectarea fraudei.

Transferul datelor in afara tarii

In cadrul proceselor operationale specifice inchirierii unei masini, Promotor Rent a Car stocheaza datele cu caracter personal pe servere plasate geografic in Romania.

Perioada de stocare a datelor cu caracter personal

Datele personale vor fi pastrate pentru perioada de timp prevazuta de dispozitiile legale specifice si atata timp cat raman necesare pentru scopurile mentionate mai sus.

Drepturile persoanelor vizate

Aveti dreptul, sub rezerva unor exceptii legale, de a accesa si de a solicita rectificarea sau stergerea oricaror date cu caracter personal pe care le pastram in legatura cu dv. De asemenea aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor cu caracter personal. Pentru aceasta va rugam sa ne trimiteti solicitatea dv. la urmatoarea adresa de email: dpo@auto-rent.ro

Dreptul de a va retrage consimtamantul in orice moment, fara a afecta legalitatea prelucrarii efectuate pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia.

Dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Securitatatea datelor

Securitatea datelor dumneavoastra este importanta pentru noi. Ne asiguram ca tot continutul de pe site este sigur, fara cod malicios si fara brese de securitate. Promotor Rent a Car se obliga ca la orice fel de bresa de securitate privind datele cu caracter personal, toti utilizatorii a caror date au fost dezvaluite/furate vor fi anuntati. Daca apar suspiciuni asupra unor informatii primite de dvs. prin email sau prin telefon va rugam sa ne contactati.

Cand introduceti date personale in timpul unei inregistrarii sau in timpul crearii unei rezervari, acestea vor fi criptate prin tehnologia SSL (Secure Socket Layer) la standardele din industrie, pentru a procesa datele pe care ni le transmiteti.
Respectam standardele general acceptate pentru a proteja datele personale si de indentitate transmise catre noi, atat in timpul transmiterii lor cat si dupa primirea acestora. Cu toate acestea, nicio metoda de transmitere a datelor prin internet sau metoda de stocare a acestora intr-un mediu electronic, nu este 100% sigura. De aceea, desi pentru protejarea datelor folosim metode acceptate comercial, nu putem garanta securitatea absoluta a acestora. Din acest motiv, va rugam sa nu introduceti datele cartii de credit in formularele de pe website-ul nostru, decat daca datele cartii de credit sunt mentionate ca fiind obligatorii.

Datorita modului prin care datele cu caracter personal stocate de sistemul site-ului auto-rent.ro sunt transmise pe cale electronica Promotor Rent a Car nu poate fi facuta raspunzatoare in niciun fel de pierderea acestora sau de copierea informatiilor de catre persoane neautorizate prin folosirea de aparatura sau programe de interceptare. De asemenea Promotor Rent a Car nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

Orice incercare de a accesa datele cu caracter personal ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului auto-rent.ro sau de a afecta performantele server-ului pe care ruleaza site-ul auto-rent.ro va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului auto-rent.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune. La sesizarea utilizatorilor Promotor Rent a Car va lua toate masurile necesare si va pune la dispozitie toate fisierele organelor competente abilitate sa solutioneze acest tip de infractiune.

Ce poti sa faci ca sa te protejezi?

- intotdeauna sa folosesti parole lungi si greu de ghicit, care sa nu contina numele tau, adresa de email sau cuvantul "parola"
- Asigura-te ca parola contine si numere si cifre si alte caractere speciale
- Nu spune parola nimanui, inclusiv noua. Promotor Rent a Car nu iti va cere niciodata parola
- Schimba-ti parola cu una noua cel putin o data la 3 luni
- Incearca sa iti memorezi parola, sa nu fie nevoie sa o notezi undeva
- Foloseste parole diferite pentru fiecare cont de pe orice website

Modificari ulterioare ale politicii de confidentialitate:

Ne rezervam dreptul de a face orice modificare la Politica de Confidentialitate in orice moment fara o notificare in prealabil. Modificarile vor intra in vigoare la aparitia lor pe site-ul nostru, pe aceasta pagina fara notificare, de aceea va rugam sa verificati din nou aici pentru actualizari, de fiecare data cand vizitati site-ul auto-rent.ro

Daca aveti intrebari, va rugam sa ne trimiteti un email la office@auto-rent.ro

Ultima actualizare: 25 Mai 2018

Nu pierde nici o promotie. Aboneaza-te acum!

Inregistreaza-te pentru a afla ultimele promotii si reduceri! Inchirieri
masini, inchirieri microbuze si inchirieri de masini pe termen lung.