Termeni si Conditii de Inchiriere Auto - Promotor Rent a Car Broker


Va multumim ca ati ales Promotor Rent a Car Broker. Acesti Termeni si Conditii impreuna cu Politica de Confidentialitate si cu Politica Cookie reprezinta intelegerea noastra, S.C. Promotor Rent a Car Broker SRL si dumneavoastra, chiriasul, pentru serviciile de inchirieri auto si se aplica tuturor contractelor noastre de inchiriere pentru serviciile prestate. Continuand navigarea pe acest site acceptati de facto, termenii de utilizare descrisi in continuare. Acceptarea serviciilor noastre sau semnarea unui contract de inchiriere va fi considerata dovada concludenta a faptului ca acceptati Termenii si Conditiile de inchiriere, Politica de Confidentialitate si Politica Cookie.

Promotor Rent a Car Broker poate schimba periodic conditiile si termenii in care se efectueaza serviciile de inchirieri auto, de aceea va recomandam sa verificati periodic site-ul Auto-Rent.ro pentru a lua in considerare orice modificare efectuata. Daca dumneavoastra, chiriasul, nu sunteti de acord cu oricare din termenii sau conditiile noastre de inchiriere, nu trebuie sa continuati navigarea pe acest site si nu trebuie sa solicitati inchirierea unei masini pe site-ul auto-rent.ro. Confirmand ca doriti sa rezervati un autoturism prin intermediul site-ului nostru, online sau telefonic, indica faptul ca ati citit, inteles si acceptat acesti termeni si conditii si politica de confidentialitate. 

Pentru ca deplasarea dv. sa se desfasoare in cele mai bune conditii, va aducem la cunostinta urmatoarele informatii referitoare la inchirierea unui autoturism rezervat prin Promotor Rent a Car Broker.

Autoturismul este inchiriat in conformitate cu Termenii si conditiile Contractului de inchiriere, de aceea va rugam sa cititi cu atentie acesti termeni si conditii (numite in continuare "Conditiile de inchiriere"), pe care recunoasteti ca le-ati luat la cunostinta si va angajati sa le respectati prin semnarea Contractului de Inchiriere. In cazul nerespectarii Conditiilor de Inchiriere, asigurarile standard si serviciile suplimentare de protectie pentru care ati optat, sunt inaplicabile. In acest caz sunteti responsabil pentru toate daunele produse Autoturismului, in limita valorii de piata a acestuia, la care se adauga costurile legate de transportul si imobilizarea autoturismului, sau a oricarui prejudiciu cauzat unei terte parti. Titularul contractului de inchiriere este obligat sa se asigure ca fiecare sofer aditional mentionat in contract cat si fiecare pasager transportat in autoturism, respecta Conditiile de Inchiriere. De asemenea este resposabil in totalitate de pentru toate costurile care provin din nerespectarea prevederilor acestui document.

I. Informatii Generale

Furnizarea Autoturismelor si Selectarea Clientilor

Promotor Rent a Car Broker isi rezerva dreptul selectarii clientilor si de a refuza oferirea de masini spre inchiriere oricarei persoane considerate nepotrivita pentru a conduce. Promotor Rent a Car Broker nu face discriminari de gen, etnie, religie, orientare sexuala sau de alta natura.

Conditii necesare pentru inchirierea unui autoturism:

1. Restrictii de varsta
 • Varsta minima obligatorie pentru a inchiria si a conduce un autoturism in conditiile standard este de 23 de ani.
 • Promotor Rent a Car Broker ofera posibilitatea de inchiriere a unui autoturism persoanelor cu o vechime a permisului mai mica de 1 an prin achitarea unei taxe suplimentare de "Sofer Incepator" in valoare de 700 euro
 • Clientii si soferii aditionali a caror varsta este cuprinsa intre 18 si 23 de ani vor achita o taxa de "Sofer Tanar" de 10 euro/zi pana la maxim 100 euro/inchiriere.
 • Clientii si soferii aditionali a caror varsta este de 65 de ani sau mai mare vor achita o taxa de "Sofer Senior" de 10 euro/zi pana la maxim 100 euro/inchiriere.
 • Asemenea titularului contractului, soferii aditionali trebuie sa indeplineasca toate conditiile contractului in ceea ce privesc cerintele de varsta si documentatie. Taxa pentru un sofer suplimentar este de 10 euro/zi. Maxim 3 soferi suplimentari/vehicul sunt permisi si toti sunt supusi taxei de 10 euro/inchiriere, cat si restrictiilor de varsta.
2. Permisul de Conducere

Orice conducator al autoturismului trebuie sa detina de minim 2 ani, un permis de conducere valabil, care corespunde cu categoria autoturismului inchiriat. Sunt valabile, recunoscute si acceptate pentru inchiriere toate permisele de conducere eliberate in UE. Daca permisul de conducere este eliberat de o tara din afara UE si nu este scris cu caractere latine, este necesara prezentarea unui permis de conducere international, care va trebui prezentat impreuna cu permisul national. Un autoturism poate fi inchiriat doar in baza unui permis de conducere valabil. Orice alt document justificativ nu va autorizeaza sa inchiriati un autoturism de la Promotor Rent a Car Broker.

3. Metode de Plata acceptate

Plata pentru inchirierea unui autoturism se poate face atat cu un card de credit sau de debit (Visa Mastercard/Maestro) cat si in numerar, monedele acceptate fiind: EUR, RON, USD, GBP. Tarifele de inchiriere sunt exprimate in euro/zi cu TVA inclus si sunt calculate la cursul de schimb de vanzare al BNR din ziua efectuarii tranzactiei. Cardul prezentat trebuie sa apartina titularului de contract si trebuie sa aiba disponibila o suma care sa acopere costul total al inchirierii, al serviciilor optionale, valoarea responsabilitatii/garantiei in caz de accident sau furt cat si echivalentul unui plin de combustibil. Promotor Rent a Car Broker va bloca o suma pe cardul titularului de contract in vederea garantarii respectarii conditiilor de inchiriere.

4. Depozitul/Garantia

Depozitul/Garantia reprezinta responsabilitatea dumneavoastra in caz de daune produse autoturismului si este de forma unei sume blocate pe cardul de debit/credit al titularului de contract. Depozitul este returnat la sfarsitul inchirierii, daca masina este returnata in aceleasi conditii ca la preluarea acesteia. La primirea autoturismului, trebuie sa verificati cu atentie daca prezinta eventuale defectiuni si sa le raportati agentului de inchiriere pentru a fi notate in contractul de inchiriere zinainte de plecare. Recomandam, de asemenea sa verificati autoturismul impreuna cu agentul de inchiriere si la momentul returnarii, pentru a nu aparea ulterior eventuale invinuiri de defectiuni ce nu au fost savarsite de catre dumneavoastra. Promotor Rent a Car Broker isi rezerva dreptul de nu elibera garantia daca in momentul preluarii autoturismului exista banuieli ca au fost produse daune autoturismului sau daca datorita gradului ridicat de murdarie al autoturismului nu pot fi identificate eventuale zgarieturi sau defectiuni.

5. Preluare/Predare Autoturism

Conducatorul autoturismului este Titularul contractului de inchiriere si are obligatia sa acorde timp pentru citirea contractului de inchiriere, conditiile de inchiriere , costurile aplicabile, particularitatile garantiilor si serviciile suplimentare de protectie incluse.

Daca aveti intrebari nu ezitati sa va adresati personalului Promotor Rent a Car Broker. Titularul contractului trebuie sa fie prezent la momentul intocmirii si semnarii contractului de inchiriere. Doar conducatorul/conducatorii specificati in Contractul de inchiriere este/sunt autorizati sa conduca autoturismul. Soferii aditionali pot fi trecuti in contractul de inchiriere in schimbul achitarii unei taxe aditionale. In cazul unei daune cauzate autoturismului sau in cazul unui prejuduciu cauzat unei terte parti in timp ce autoturismul este condus de un sofer care nu este mentionat in Contractul de inchiriere, asigurarile sunt inaplicabile. In aceasta situatie va trebuie sa despagubiti Promotor Rent a Car Broker pentru toate daunele care va sunt imputabile, in special cele cauzate autoturismului in limita de piata a acestuia, la care se adauga costurile legate de transportul si imobilizarea autoturismului sau a oricarui prejudiciu cauzat unei terte parti.

6. Acte necesare pentru inchirierea unui autoturism

Pentru inchirierea unui autoturism, la preluarea acestuia este necesar sa prezentati urmatoarele documente:

 • Act de identitate sau pasaport valid;
 • Permis de conducere valid;
 • Card de credit sau de debit.
 • In cazul in unui sofer aditional, acesta trebuie sa fie prezent la momentul preluarii autoturismului si sa prezinte un act de indentitate/pasaport valid si un permis de conducere valid.
7. Starea autoturismului
 • Contractul de inchiriere precizeaza eventualele deteriorari vizibile ale autoturismului, numarul de kilometri din bord, nivelul de combustibil furnizat la momentul inchirierii cat si accesoriile din dotarea autoturismului.
 • La preluarea autoturismului, verificati daca starea acestuia corespunde celei descrise in contractul de inchiriere, comparati numarul de km si nivelul combustibilului inscris pe tabloul de bord cu informatiile specificate in Contractul de inchiriere. Va angajati ca in cazul in care exista neconcordante sa solicitati personalului Promotor Rent a Car Broker rectificarea contractului de inchiriere. In caz contrar Promotor Rent a Car Broker nu va considera ca fiind intemeiate reclamatiile ulterioare privind daunele vizibile imputabile. De asemenea verificati daca certificatul de inmatriculare si polita de asigurare RCA se afla in autoturism.
 • Promotor Rent a Car Broker va pune la dispozitie in fiecare autoturism, un kit de securitate care include: vesta reflectorizanta, doua triunghiuri de presemnalizare, o trusa medicala de prim ajutor si un extinctor. Verificati daca acestea se afla in autoturism, in caz contrat solicitati personalului Promotor Rent a Car Broker sa furnizeze elementele lipsa.
 • In cazul in care starea autoturismului la momentul returnarii difera de cea de la plecare, Promotor Rent a Car Broker va factura daunele constatate (ex: avarii caroserie, elemente sau accesorii lipsa, etc), estimate in conformitate cu preturile practicate de reprezentatele auto ale autoturismului respectiv, in limita raspunderii financiare maxime aplicabile (in functie de asigurarile suplimentare eventual incheiate la preluarea autoturismului).
 • Conform legislatiei in vigoare va aducem la cunostinta faptul ca fumatul este interzis in autoturismele inchiriate!
8. Valabilitatea teritoriala / Trecerea granitei
 • Autoturismele inchiriate vor fi folosite exclusiv pe teritoriul Romaniei, trecerea granitei fiind posibila sub rezerva notificarii prealabile si acceptul scris a Promotor Rent a Car Broker SRL. Pentru acest serviciu se va achita o Taxa de frontiera (Border Fee)de 100 eur.
 • in pretul taxei de frontiera Clientul are inclusi in pret 400 km/zi, un km suplimentar fiind taxat cu 0.10 euro/km. De asemenea depozitul/garantia pentru autoturism se dubleaza.
 • pentru nerespectarea conditiilor de parasire a granitei se va incasa garantia. Orice incercare de parasire a teritoriului Romaniei cu autoturismul inchiriat este ilegala, va fi considerat furt si vor fi anuntate de urgenta organele de Politie.
 • in caz de daune sau probleme tehnice, clientul are obligatia sa transporte vehiculul pe teritoriul Romaniei, la locul de preluare al acestuia, pe cheltuiala proprie.
 • f. vehicule din categoriile Premium si Luxury nu pot parasi teritoriul Romaniei
9. Conducerea autoturismului

Din momentul acceptarii contractului de inchiriere, inchirierii si preluarii autoturismului, exercitati raspunderea juridica a autoturismului. Din acest moment raspundeti pentru autoturism in totalitate si va angajati sa aveti grija de acesta, sa-l utilizati in mod prudent si normal.

Sunt considerate utilizari anormale ale unui autoturism, urmatoarele:

 • Utilizarea autoturismului in alte scopuri decat cele prevazute de catre fabricant sau de legislatia in vigoare.
 • Utilizarea autoturismului pe drumuri sau in zone care nu sunt destinate circulatiei publice.
 • Utilizarea autoturismului in activitati de transport persoane, taximetrie, scoala de soferi.
 • Utilizarea autoturismului de catre o persoana care se afla sub influenta bauturilor alcoolice, sau a oricarei substante stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare.
 • Utilizarea autoturismului de catre o persoana care nu detine permis de conducere valid sau careia permisul de conducere i-a fost retinut, suspendat sau anulat.
 • Utilizarea autoturismului de catre o persoana care comitea la momentul producerii evenimentului rutier, o infractiune cu intentie sau incerca sa se sustraga urmaririi in urma unei asemenea fapte.
 • Utilizarea autoturismului in albii de rauri sau zone inundate sau acoperite de apa, pe carosabil sau in afara lui, fara respectarea producatorului cu privire la utilizarea in astfel de conditii: imobilizare produsa prin aspirarea apei in motor.
 • Utilizarea autoturismului pentru transportul de materiale explozive, inflamabile, toxice, radioactive, nocive, periculoase sau interzise.
 • Utilizarea autoturismului pe drumuri interzise circulatiei autovehiculelor sau pe drumuri care prezinta un risc crescut de avariere a autoturismului.
 • Utilizarea autoturismului in situatii neconforme cu specificatiile constructorului referitoare la alimentarea eronata cu combustibil (in cazul in care autoturismul este alimentat cu alt tip de combustibil fata de cel pe care autoturismul in foloseste, va fi aplicabila o taxa de 1500 euro pentru inlocuirea tuturor pieselor afectate de alimentarea eronata: injectoare, catalizator, filtru de particule, filtre de combustibil, curatarea rezervorului etc), capacitatea maxima de incarcare, avarierea ambreiajului in urma exploatarii eronate (in cazul in care ansamblul ambreiaj este deteriorat ca urmare a utilizarii necorespunzatoare, nu este acoperit de asigurare, intregul cost privind piesele deteriorate cat si manopera aferenta fiind incasate titularului contractului de inchiriere) sau continuarea utilizarii autoturismului in ciuda semnalelor de alarma sau avarie care apar pe tabloul de bord al autoturismului.
 • . Utilizarea autoturismului pentru orice tip de competii sau curse, teste de viteza sau raliuri.
 • Utilizarea autoturismului prin ignorarea semnelor de circulatie rutiere si a semnalelor lumioase/acustice la nivel de trecere cu calea ferata.
 • Utilizarea autoturismului prin sub-inchirierea catre un tert.
 • Distrugerea si degradarea voluntara a autoturismului.
 • Parasirea teritoriului Romaniei fara acordul in scris al Promotor Rent a Car Broker.
 • Conducerea imprudenta, neglijenta sau la viteze excesive.
 • Utilizarea pe timpul condusului a unui telefon mobil (fara dispozitive de tip hands free) sau a altui dispozitiv care poate distrage atentia soferului de la condus.
 • Montarea oricarui echipament pe partea exterioara a autoturismului care pot cauza avarii: stickere, suporturi de bicicleta, portbagaj, etc.
 • Vanzarea, instrainarea de orice natura, inlaturarea de parti componente ale autoturismului precum si permiterea altor persoane sa efectueze aceste actiuni.
 • Tractarea sau impingerea remorcilor sau a altor vehicule.
 • Conducerea autoturismului de persoane care nu sunt mentionate in Contractul de inchiriere.

Orice comportament ilegal sau periculos in timpul utilizarii autoturismului, va fi considerat o incalcare a Contractului de inchiriere.

10. Siguranta autoturismului

Va angajati sa respectati conditiile de siguranta impuse de fabricant, in special capacitatea maxima specifica fiecarui autoturism cu privire la numarul de ocupanti si/sau greutatea bagajelor transportate ("sarcina utila"). In functie de numarul de km parcursi, pe parcursul inchirierii va angajati sa efectuati verificarea starii autoturismului (nivelul uleiului, lichidului de racire, presiunea pneurilor) si trebuie sa respectati orice semnal emis de martorii tabloului de bord si sa luati masurile necesare (in special oprirea de urgenta si anuntarea telefonica si in scris a reprezentantilor Promotor Rent a Car Broker).

11. Capacitatea si Tipul Autoturismului

Autoturismele sunt verificate pentru un numar maxim de pasageri si o anumita cantitate de bagaje, asadar nu ne asumam raspunderea in cazul in care autoturismele nu sunt potrivite pentru numarul de pasageri sau cantitatea de bagaje. Va rugam sa verificati descrierile autoturismelor pentru a vedea numarul de pasageri admis si cantitatea de bagaj admisa pentru fiecare tip de masina. Promotor Rent a Car Broker nu poate garanta o anumita marca sau model de masina. Masinile prezentate in oferta noastra sunt cu titlu informativ si pot fi inlocuite cu un model similar. Din motive obiective (ex: defectiuni, accidente, etc), dupa confirmarea rezervarii, Promotor Rent a Car Broker si firmele partenere care va ofera masina spre inchiriere, isi rezerva dreptul de a schimba autoturismul cu un alt autoturism avand cel putin aceleasi caracteristici (clasa, dotari, transmisie) cu cel ales initial, fara a anunta in prealabil.

12. Contraventii

In calitate de utilizator al vehiculului, pe parcursul inchirierii raspundeti din punct de vedere juridic si financiar in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare si aveti obligatia sa achitati in termenele prevazute de lege, toate amenzile emise de catre orice institutie autorizata. Nerespectarea legislatiei in vigoare face referire strict la utilizator / conducator auto, si, in nici un caz la autoturism sau la proprietarul autoturismului. La cererea organului constatator si conform legii, Promotor Rent a Car Broker va comunica datele dumneavoastra in vederea aplicarii sanctiunii contraventionale. In toate aceste cazuri, Promotor Rent a Car Broker va factura pentru fiecare contraventie o taxa administrativa in valoare de 20 EUR reprezentand costul procedurilor administrative suportat de catre Promotor Rent a Car Broker, pentru a transmite datele dumneavoastra organelor constatatoare/solicitante. In cazul contraventiilor emise ca urmare a neplatii taxei de pod Fetesti - Cernavoda, la taxa administrativa se adauga plata amenzii in valoarea de 130 ron.

13. In caz de accident
 • In cazul unui incident sau a unei defectiuni tehnice, inainte de a efectua orice reparatie, inclusiv in cazul anvelopelor, contactati reprezentantii Promotor Rent a Car Broker.
 • In cazul unui accident, contactati de urgenta reprezentantii Promotor Rent a Car Broker. Raportati accidentul la Politie si obtineti Procesul Verbal de constatare a evenimentului rutier si autorizatia de reparatie pentru autoturism. Daca este posibil, retineti numele, adresele si datele de contact ale tuturor celor implicati in accident, inclusiv martorii si pasagerii. Daca autoturismul nu mai prezinta siguranta in trafic, va angajati sa-l securizati in stadiul in care se afla si sa contactati Promotor Rent a Car Broker pentru preluarea acestuia.
 • Nu reparati si nu permiteti nimanui repararea acestuia, decat in situatia in care Promotor Rent a Car Broker a fost de acord cu aceasta. Daca permiteti efectuarea reparatiilor fara acordul Promotor Rent a Car Broker, va trebui sa platiti pentru aceasta si veti pierde protectia oferita de asigurarea incheiata. In cazul unei daune produsa autoturismului de un autor necunoscut, aveti obligatia de a obtine autorizatia de reparatie de la organele de Politie. De asemenea titularul de contract trebuie sa completeze corect si complet formularul intern "Declaratie accident" si sa-l transmita in maxim 24 de ore catre Promotor Rent a Car Broker.

La returnarea autoturismului este obligatoriu sa prezentati urmatoarele documente:

 • Proces Verbal eliberat de Politie si autorizatie de reparatie (fie ca sunteti responsabil de producerea accidentului sau nu);
 • Copie a permisului de conducere;
 • Copie a actelor de identitate;
 • Copie a asigurarii RCA;
 • Copie a talonului auto al tertei persoane implicate.

In caz contrar, asigurarea si serviciile suplimentare de protectie, eventual incheiate, sunt inaplicabile si veti raspunde pentru toate prejudiciile care va sunt imputabile. In special cele cauzate autoturismului, in limita valorii de piata a acestuia, la care se adauga costurile legate de transportul si imobilizarea autoturismului sau a oricarui prejudiciu cauzat unei terte parti.

14. In caz de furt

In caz de furt al autoturismului, aveti obligatia ca in maxim 2 ore de la constatarea furtului sa dati o declaratie cu privire la furt in fata autoritatilor competente si sa transmiteti de urgenta catre Promotor Rent a Car Broker, procesul verbal de depunere al plangerii, documentele autoturismului si cheia acestuia. In cazul in care documentele autoturismului si cheia acestuia sunt furate odata cu autoturismul, aveti responsabilitatea de a semnala acest aspect autoritatilor competente pentru a-l mentiona in plangerea depusa.

In caz contrar, asigurarea si serviciile suplimentare de protectie eventual incheiate, sunt inaplicabile si veti raspunde pentru toate prejudiciile care va sunt imputabile. In special cele cauzate autoturismului, in limita valorii de piata a acestuia, majorata cu cheltuielile aferente.

15. Costul de Inchiriere

Pretul de inchiriere este compus dintr-o suma zilnica, calculata conform tarifelor in vigoare care include:
Asigurarea RCA - raspunderea civila fata de terti;
Rovinieta (taxa de drum) valabila pe teritoriul Romaniei (nu acopera taxele speciale de poduri, acolo unde acestea se aplica).
Asistenta tehnica care include reparatia sau transportarea autoturismului si/sau furnizarea unui autoturism de inlocuire, in caz de imobilizare ca urmare a unui accident, defectiune tehnica sau incendiu.
Aceasta asistenta nu este inclusa in cazul pierderii cheii autoturismului, a inchiderii autoturismului cu cheile in interior, a descarcarii bateriei ca urmare a neglijentei in utilizare, a alimentarii eronate cu combustibil si/sau a deteriorarii anvelopelor. Tot ce nu este inclus in pretul de inchiriere face obiectul unei facturari distincte.

Tariful de inchiriere este calculat in intervale de 24 de ore, care pornesc de la momentul inceperii procesarii contractului de inchiriere si se termina odata cu procesarea inchiderii Contractului de inchiriere. Promotor Rent a Car Broker accepta o intarziere de maxim 1 ora la returnarea autoturismului. Odata depasit acest termen, Promotor Rent a Car Broker va factura o zi suplimentara de inchiriere. Promotor Rent a Car Broker nu va returna o anumita parte din bani daca masina a fost returnata mai devreme.

16. Plata in Avans

Plata pentru inchirere se efectueaza in momentul preluarii masinii de catre client, dar si in avans, online sau prin virament bancar. In cazul anularii rezervarii cu pana la 14 zile inainte de momentul inchirierii, avansul platit se va constitui ca depozit pentru o rezervare ulterioara (voucher credit), valabil pentru urmatoarele 6 luni. Pentru anularea rezervarii cu mai putin de 14 zile inainte de momentul inchirierii, suma platita in avans nu se ramburseaza.

17. Asistenta Rutiera

Inchiriind un autoturism de la Promotor Rent a Car Broker veti beneficia de asistenta rutiera telefonica din partea agentilor nostri, de Luni pana Vineri, intre orele 9:00 - 18:00, GMT +3.

18. In afara orelor de program

Inchirierea unei masini este disponibila 24/7, cu mentiunea ca rezervarea se face in avans si disponibilitatea autoturismului se face manual si este confirmata de reprezentantii Promotor Rent a Car Broker. In timpul orelor de program de Luni pana Vineri in intervalul orar 9:00-18:00, livrarea/returnarea unui autoturism este gratuita. In afara acestui program se va achita o taxa de 15 euro pe livrare/returnare. Pentru solicitarile de rezervare a unui autoturism, transmise in afara acestor ore de program, va rugam sa asteptati raspunsul nostru in urmatoarea zi lucratoare. Astfel, solicitarile pentru inchirierea unei masini primite in zilele de Sambata-Duminica, vor fi procesate incepand de Luni, ora 9:00, Gmt +3.

19. Pierderea cheilor si curatarea autoturismului

Promotor Rent a Car Broker aplica o taxa suplimentara de 200 EUR, in cazul in care pierdeti cheia autoturismului.
Autoturismul inchiriat trebuie returnat in aceleasi conditii in care a fost preluat, spalat si curatat interior. Pentru situatia in care, din motive obiective, locatarul nu poate preda autovehiculul spalat si curatat interior si exterior, acesta va achita o taxa de 20 euro. In acest caz locatorul isi rezerva dreptul de a restitui contravaloarea garantiei numai dupa ce autoturismul a fost spalat pentru a se evita preluarea acestuia cu defecte care nu pot fi observate decat daca autoturismul este curat (eventuale zgarieturi acoperite de noroi, etc). De asemenea daca la returnarea autoturismului este necesara curatarea profesionala a autoturismului (pete pe tapiterie, in interiorul sau exteriorul masinii, care necesita interventia unei societati specializate), Promotor Rent a Car Broker aplica o taxa suplimentara in valoare de 120 EUR.

20. Servicii optionale

Promotor Rent a Car Broker va ofera o serie de servicii si accesorii optionale, in schimbul unor taxe:

 • Scaune de copil
 • Navigatie Gps
 • Lanturi de Iarna
 • Router Internet
 • Telefon mobil
 • Laptop

Va recomandam sa rezervati din timp aceste echipamente. In cazul in care aceste echipamente nu sunt returnate odata cu autoturismul sau sunt returnate avariate, vor fi achitate costurile de inlocuire a acestora. In cazul neachitarii, sunteti de acord ca suma respectiva sa fie debitata din garantia/depozitul retinut la inceperea Contractului de inchiriere.

In Romania, copiii cu o inaltime de pana la 135 cm pot fi transportati in autoturisme dotate cu scaune de copil, prevazute cu sisteme de siguranta.

21. Soferii aditionali

Soferii mentionati in Contractul de Inchirere sunt singurele persoane care pot conduce un autoturism inchiriat. Pentru soferii aditionali se percepe o taxa suplimentara de 10 eur/sofer. In cazul in care autoturismul este condus de o persoana neautorizata de Promotor Rent a Car Broker si se produce o dauna vehiculului, intreaga dauna este suportata de titularul contractului de inchiriere. De asemenea titularul contractului va suporta toate daunele cauzate unei terte parti.

22. Livrare/preluare autoturism

La cererea clientilor si in functie de disponibilitatea personalului Promotor Rent a Car Broker, ofera serviciul de livrare si preluare, contra cost. Pretul este de 15 eur/livrare/preluare in timpul orelor de program si se face doar pe raza orasului pentru care a fost efectuata rezervarea. Pretul pentru livrare/preluare in afara orelor de program este de 20 euro. Solicitarile de livrare/preluare trebuie facute cu minim 24 de ore in avans. Pentru orasele unde nu exista sedii ale Promotor Rent a Car Broker, livrarea/preluarea autoturismelor se va face contra unui cost de 0.70 eur/km (minim 50 eur) catre/de la cel mai apropiat sediu.

23. Furnizarea autoturismului

Promotor Rent a Car Broker si societatile de inchirieri auto partenere isi rezerva dreptul de a refuza o masina oricarei persoane care este considerata incapabila sa conduca sau nu indeplineste cerintele de eligibilitate. Nu vom fi responsabili pentru finalizarea calatoriilor, nici pentru restituirea, compensarea sau alte costuri pe care ar trebui sa le platiti in acest caz.

Avem dreptul sa anulam o rezervare cu notificare limitata sau imediata in anumite circumstante, cum ar fi insolvabilitatea unei companii de inchirieri auto. In toate circumstantele, vom folosi eforturile noastre rezonabile pentru a asigura furnizarea unei masini alternative dar in perioade de cerere ridicata este posibil ca acest lucru sa nu fie posibil.

24. Returnarea autoturismului in alta locatie

Pentru returnarea unui autoturism sau prealuarea acestuia din alta locatie, alta decat cea initiala, se percepe o taxa de dislocare. Aceasta taxa variaza in functie de numarul de km dintre locatia de unde a fost preluat autoturismul si locul unde se doreste returnarea sau preluarea acestuia. Obtineti informatii in acest sens de la agentii de inchiriere ai Promotor Rent a Car Broker in momentul efectuarii rezervarii. Aceasta taxa variaza intre 50-300 euro.

25. Programul de functionare

Autoturismul inchiriat trebuie returnat la data si ora stabilite conform contractului de inchiriere. Trebuie sa informati de urgenta personalul Promotor Rent a Car Broker, cu privire la orice eveniment care va impiedica sa restituiti autoturismul la data si ora stabilita, sub sanctiunea ca aceasta fapta sa constituie un abuz de incredere pasibil de urmarire penala. (Art. 238 Cod penal).

In cazul in care doriti prelungirea perioadei de inchiriere, trebuie sa va adresati reprezentantilor Promotor Rent a Car Broker, telefonic dar si in scris, si sa achitati suma suplimentara generata de prelungirea contractului de inchiriere.

26. Combustibil

Toate autoturismele sunt predate cu o anumita cantitatea de combustibil (un sfert, jumatate de rezervor sau plin) si trebuie sa fie returnate la fel. Autoturismele trebuie returnate cu aceeasi cantitate de combustibil ca si la preluare. In caz contrar se va aplica o taxa in valoare de 30 de euro pe ¼ (sfert) de rezervor lipsa. Pentru a evita acest lucru va oferim posibilitatea achitarii unui plin de combustibil in avans, la pretul standard practicat de statiile de combustibil locale, astfel returnarea autoturismului se va face cu rezervorul gol. Promotor Rent a Car Broker nu poate returna o anumita parte din bani daca masina a fost inapoiata cu o cantitate mai mare de combustibil decat la preluare.

II. Asigurari

1. Asigurarea Standard

Asigurarea Standard este inclusa in tarifele de inchiriere oferite de Promotor Rent a Car Broker si include asigurarea RCA si asigurarea CASCO (pentru daune si furt) cu franchiza. Asigurarea Standard limiteaza responsabilitatea clientului in caz de avarii aduse autoturismului la suma garantiei/depozitului retinut la inceperea perioadei de inchiriere, cu exceptia cazurilor in care pagubele provocate sunt facute cu intentie sau sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor.

Exceptie fac urmatoarele:

 • Conducerea autoturismului sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor;
 • Conducerea autoturismului intr-un mod necorespunzator si neglijent;
 • Conducerea in afara drumurilor asfaltate;
 • Conducerea autoturismului de catre o persoana care nu este unul dintre soferii specificati in contractul de inchiriere.

Asigurarea Standard acopera raspunderea pentru defectiuni produse caroseriei si accesoriilor autoturismului in urma unui accident rutier, insa NU acopera daunele produse geamurilor masinii, cheilor, incuietorilor, anvelopelor, rotilor si jantelor si interiorului masinii. In caz de dauna sau furt se retine toata garantia depusa la preluarea masinii.

2. Asigurarea de raspundere civila RCA

Asigurarea RCA este inclusa in Asigurarea Standard oferita de Promotor Rent a Car Broker si este o asigurare obligatorie prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite. Daca autovehiculul este deteriorat pe perioada inchirierii, veti fi taxat cu o suma maxima egala cu valoarea depozitului/garantiei. In cazul in care ati fost imprudent sau neglijent, sau ati condus sub influenta drogurilor sau a bauturilor alcoolice, va trebui sa platiti intreaga suma aferenta reparatiilor.

De asemenea, aceasta asigurare exclude urmatoarele:
Daunele produse autoturismului;
Vatamarile suferite de conducatorul si/sau pasagerii autoturismului inchiriat, in caz de accident.
Daunele cauzate marfurilor, bagajelor tranportate de autoturismul inchiriat.

3. Asigurarea Full Casco (SCDW)

Prin incheierea unei asigurari suplimentare, reduceti cuantumul raspunderii financiare maxime (denumita responsabilitate), aplicabila in caz de dauna cauzata autoturismului sau in caz de furt al acestuia. Asigurarea Full Casco, oferita de Promotor Rent a Car Broker, este o asigurare optionala, zilnica, care limiteaza responsabilitatea clientului la garantia minima (specificata pentru fiecare autoturism in parte in oferta noastra de preturi). Se aplica in toate cazurile de daune produse caroseriei autoturismului in urma unui accident rutier, act de vandalism, tentativa de furt sau furt. Pentru soferii cu varsta sub 23 de ani pretul asigurarii afisate pentru fiecare masina in parte se dubleaza.

Aceasta asigurare se supune unor termeni si conditii.

In cazul nerespectarii Conditiilor de Inchiriere, Asigurarea Standard si Asigurarea Full Casco sunt neaplicabile. In acest caz sunteti responsabil pentru totalitatea daunelor care va sunt imputate (in special cele suferite de autoturism, in limita valorii de piata a autoturismului la care se adauga cheltuielile legate de transportul si imobilizarea acestuia), sau a oricarui prejudiciu cauzat unei terte parti.

Titularul de contract este responsabil pentru plata integrala a daunei, daca aceasta a fost cauzata de:

 • Utilizarea autoturismului in alte scopuri decat cele prevazute de catre fabricant sau de legislatia in vigoare.
 • Utilizarea autoturismului pe drumuri sau in zone care nu sunt destinate circulatiei publice.
 • Utilizarea autoturismului in activitati de transport persoane, taximetrie, scoala de soferi.
 • Utilizarea autoturismului de catre o persoana care se afla sub influenta bauturilor alcoolice, sau a oricarei substante stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare.
 • Utilizarea autoturismului de catre o persoana care nu detine permis de conducere valid sau careia permisul de f. conducere i-a fost retinut, suspendat sau anulat.
 • Utilizarea autoturismului de catre o persoana care comitea, la momentul producerii evenimentului rutier, o infractiune cu intentie sau incerca sa se sustraga urmaririi in urma unei asemenea fapte.
 • Utilizarea autoturismului in albii de rauri sau zone inundate sau acoperite de apa (pe carosabil sau in afara lui), fara respectarea producatorului cu privire la utilizarea in astfel de conditii: imobilizare produsa prin aspirarea apei in motor.
 • Utilizarea autoturismului pentru transportul de materiale explozive, inflamabile, toxice, radioactive, nocive, periculoase sau interzise.
 • Utilizarea autoturismului pe drumuri interzise circulatiei autovehiculelor sau pe drumuri care prezinta un risc crescut de avariere a autoturismului.
 • Utilizarea autoturismului in situatii neconforme cu specificatiile constructorului referitoare la alimentarea eronata cu combustibil (in cazul in care autoturismul este alimentat cu alt tip de combustibil fata de cel pe care autoturismul in foloseste, va fi aplicabila o taxa de 1500 euro pentru inlocuirea tuturor pieselor afectate de alimentarea eronata: injectoare, catalizator, filtru de particule, filtre de combustibil, curatarea rezervorului etc), capacitatea maxima de incarcare, avarierea ambreiajului in urma exploatarii eronate (in cazul in care ansamblul ambreiaj este deteriorat ca urmare a utilizarii necorespunzatoare, nu este acoperit de asigurare, intregul cost privind piesele deteriorate cat si manopera aferenta fiind incasate titularului contractului de inchiriere) sau continuarea utilizarii autoturismului in ciuda semnalelor de alarma sau avarie care apar pe tabloul de bord al autoturismului.
 • Cresterea temperaturii motorului autoturismului (de exemplu: avarieri la blocul motor, chiulasa sau la sistemul de racire, produse ca urmare a inghetarii apei sau a lipsei apei) si daca au fost produse motorului, cutiei de viteze sau diferentialului, ca urmare a lipsei sau insuficientei ungeri, ori a supraincalzirii, din cauza functionarii defectuoase, a unei exploatari in afara limitelor prescrise sau a unor avarii tehnice, din orice cauze.
 • Utilizare, functionare normala sau uzura, trepidatii in timpul mersului (de exemplu: ruperea fuzetelor, amortizoarelor, arcurilor, supapelor, pinioanelor, spargerea pistoanelor, explozia pneurilor in timpul mersului, actiunea curentului electric asupra instalatiilor, aparaturii electrice sau altor parti componente actionate de acesta, intretinere necorespunzatoare.
 • Utilizarea autoturismului pentru orice tip de competii sau curse, teste de viteza sau raliuri.
 • Utilizarea autoturismului prin ignorarea semnelor de circulatie rutiere si a semnalelor lumioase/acustice la nivel de trecere cu calea ferata.
 • Utilizarea autoturismului prin sub-inchirierea catre un tert.
 • Distrugerea si degradarea voluntara a autoturismului.
 • Parasirea teritoriului Romaniei fara acordul in scris al Promotor Rent a Car Broker.
 • Conducerea imprudenta, neglijenta sau la viteze excesive.
 • Utilizarea pe timpul condusului a unui telefon mobil (fara dispozitive de tip hands free) sau a altui dispozitiv care poate distrage atentia soferului de la condus.
 • Montarea oricarui echipament pe partea exterioara a autoturismului care pot cauza avarii: stickere, suporturi de bicicleta, portbagaj, etc.
 • Vanzarea, instrainarea de orice natura, inlaturarea de parti componente ale autoturismului precum si permiterea altor persoane sa efectueze aceste actiuni.
 • Tractarea sau impingerea remorcilor sau a altor vehicule.
 • Conducerea autoturismului de persoane care nu sunt mentionate in Contractul de inchiriere.

III. Conditii Generale

1. Litigii

Orice eventuala disputa nascuta din Contractul de inchiriere si care nu ar putea fi rezolvata prin acordul partilor va fi solutionata de instantele competente din orasul Bucuresti.

Daca sunteti nemultumit de inchirierea dvs., va rugam sa ne raportati acest lucru cat mai curand posibil, contactand echipa noastra de asistenta pentru clienti. In cazul in care autoturismul inchiriat prin intermediul site-ului Auto-Rent.ro, va este furnizat de o companie partenera, desi atunci cand inchiriati o masina, intrati intr-o relatie contractuala cu societatea de inchirieri auto, ori de cate ori exista o problema, vom incerca sa va ajutam prin contactarea societatii de inchirieri auto in numele dvs. In cazul defectiunilor sau dificultatilor mecanice, trebuie sa apelati imediat compania de inchirieri auto. Compania de inchirieri auto trebuie sa acorde autoritate pentru reparatii sau autoturisme de inlocuire. Daca sunteti implicat intr-un accident, trebuie sa contactati politia locala si compania de inchirieri auto. Pastrati copii ale documentatiei relevante pe care vi se solicita sa o completati.

Inchirierea oricarui autovehicul este supusa termenilor si conditiilor de inchiriere auto impuse de compania de inchirieri auto si de legile corespunzatoare ale tarii in care are loc inchirierea. Prin urmare, veti fi supusi conditiilor companiei de inchirieri auto de unde ati inchiriat masina (companii de inchiriere partenere). Nu acceptam nici o responsabilitate si nu suntem raspunzatori pentru nici o pierdere, deteriorare, modificara, intarziere sau schimbare aparute din conflicte civile, litigii industriale, inclusiv dispute privind controlul traficului aerian, activitati teroriste, dezastre naturale sau nucleare, incendii sau conditii meteorologice nefavorabile, probleme tehnice inevitabile cu transportul, inchiderea sau congestia aeroporturilor sau a porturilor de feriboturi, anularea zborurilor regulate sau esecul financiar al companiilor aeriene. Nu vom fi raspunzatori, in mod direct, sau in mod indirect, prin companiile de inchirieri auto partenere, fie pentru neindeplinirea obligatiilor, fie pentru orice intarziere in indeplinirea oricaror obligatii care decurg din aceasta rezervare, inchiriere sau termeni si conditii

2. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Promotor Rent a Car Broker colecteaza si prelucreaza date cu caracter personal in conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (cu modificarile ulterioare) si ale Regulamentului UE nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date.

Datele sunt colectate atat prin mijloace automatizate cat si manuale si sunt destinate asigurarii derularii raporturilor contractuale incheiate cu Dvs, precum si informarii Dvs. cu privire la serviciile pe care Promotor Rent a Car Broker le presteaza si care ar putea prezenta interes pentru activitatea Dvs.

Pentru informatii complete si detaliate despre datele cu caracter personal prelucrate de catre Promotor Rent a Car Broker si despre drepturile dumneavoastra, trebuie sa vizitati sectiunea Politica de Confidentialitate si Politica Cookie.

3. Date de contact:
 • S.C. Promotor Rent a Car Broker S.R.L.
  Nr. Inregistrare: J40/3344/2023
  CIF: RO047670988
  Adresa: Bucuresti, Bd. Tineretului nr. 31, sector 4
  Telefon: +40 734 403 403

4. Date de contact ale responsabilului cu protectia datelor:

 • E-mail: dpo@auto-rent.ro
5. Rezilierea contractului de inchiriere

Contractul de inchiriere poate sa inceteze prin rezilierea unilaterala, ca urmare a unei notificari scrise, transmisa de catre una din parti in cazul in care cealalta nu-si executa, sau isi executa in mod necorespunzator obligatiile sale contractuale esentiale. Rezilierea contractului de Inchiriere opereaza de drept fara interventia instantei, fara punerea in intarziere sau indeplinierea oricarei formalitati suplimentare de la data transmiterii notificarii. Rezilierea contractului de inchirere nu va afecta dreptul Promotor Rent a Car Broker de a incasa totalitatea sumei de bani datorate in conditiile acestui contract. De asemenea, Promotor Rent a Car Broker are dreptul de a incasa orice suma suplimentara care va acoperi daunele provocate de incalcarea oricarei prevederi de catre Dumneavoastra. Daca oricare prevedere a contractului de inchiriere este sau devine nula sau inaplicabila,  toate celelalte clauze raman in vigoare.

Sunt considerate obligatii esentiale ale Titularului de contract, obligatiile prevazute in cadrul capitolelor prezentate:
I. Informatii Generale
II. Asigurari
III. Conditii Generale

Titularul contractului de inchiriere se face responsabil de toate actiunile, costurile, prejudiciile derivate din reintrarea Promotor Rent a Car Broker in posesia autoturismului.

Nu Rata ofertele noastre speciale pentru inchirieri auto in Romania. Aboneaza-te acum!

Primiti actualizari periodice cu cele mai recente promotii si reduceri! Descoperiti optiunile noastre de inchirieri auto, microbuze si servicii de transfer si leasing operational la tarife imbatabile in toata Romania.