Termeni si Conditii de Inchiriere auto in Romania - Promotor Rent a Car


Termeni si Conditii inchiriere Promotor Rent a Car Romania

Acesti Termeni si Conditii impreuna cu Politica de Confidentialitate si cu Politica Cookie reprezinta intelegerea noastra, S.C. Promotor Rent a Car SRL si dumneavoastra, chiriasul, pentru serviciile de inchirieri masini si se aplica tuturor contractelor noastre pentru serviciile prestate. Continuand navigarea pe acest site acceptati de facto, termenii de utilizare descrisi in continuare. Acceptarea serviciilor noastre sau semnarea unui contract de inchiriere va fi considerata dovada concludenta a faptului ca acceptati Termenii si Conditiile de inchiriere, Politica de Confidentialitate si Politica Cookie.. 

S.C. Promotor Rent a Car poate schimba periodic conditiile si termenii in care se efectueaza serviciile de inchirieri auto, de aceea va recomandam sa verificati periodic website-ul nostru pentru a lua in considerare orice modificare efectuata. Daca dumneavoastra, chiriasul, nu sunteti de acord cu oricare din termenii sau conditiile noastre de inchiriere, nu trebuie sa continuati navigarea pe acest site si nu trebuie sa solicitati inchirierea unei masini pe site-ul www.auto-rent.ro. Confirmand ca doriti sa rezervati un autoturism prin intermediul site-ului nostru, online sau telefonic, indica faptul ca ati citit, inteles si acceptat acesti termeni, conditii si politici de confidentialitate. Daca aveti intrebaruli nu ezitati sa ne contactati.
Promotor Rent a Car nu poate fi trasa la raspundere pentru conducerea de catre chirias a unui autoturism. De asemenea locatarul este responsabil in intregime pentru toate daunele provocate autoturismului inchiriat cat si unor terte persoane sau autorurisme atunci cand se afla in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor, cand provoaca intentionat pagube, cand conduce in afara drumurilor asfaltate sau conduce fara o atentie deosebita.

Conditii Generale - Inchirieri Masini:

Varsta

Varsta minima pentru inchiriere este de 21 de ani.

Permisul de Conducere

Persoanele care doresc sa inchirieze un autoturism trebuie sa detina un permis de conducere valabil, cu o vechime de minim 12 luni. Centrul nostru de rezervari trebuie instiintat de prezenta oricaror penalizari pe permisul de conducere in momentul rezervarii si ne vom asuma raspunderea de a refuza inchirierea in aceste conditii. O copie a permisului de conducere cat si a altor documente de identitate (carte de identitate, pasaport, etc) va fi facuta de reprezetantii Promotor Rent a Car in momentul predarii autoturismului.

Preluare/Predare Autoturism

Autoturismul poate fi predat/preluat atat de la biroul Promotor Rent A Car (Bdul. Tineretului nr. 31 sect 4, Bucuresti) cat si din orice alta locatie din tara. Acest serviciu este gratuit in timpul orelor de program de Luni pana Vineri intre orele 09.00-18.00 pentru locatia din Bucuresti si contra cost pentru orice alta locatie dorita de dv. In afara orelor de program se va aplica o taxa de 15 eur/predare, respectiv preluare. In situatia in care, datorita intarzierii dv (ex: intarziere zbor, etc), preluarea masinii se va face in afara orelor de functionare, se va plati o taxa suplimentara de 15 eur.

Furnizarea Autoturismelor si Selectarea Clientilor

Promotor Rent a Car isi rezerva dreptul selectarii clientilor si de a refuza oferirea de masini spre inchiriere oricarei persoane considerate nepotrivita pentru a conduce. Promotor Rent a Car nu face discriminari de gen, etnie, religie, orientare sexuala sau de alta natura.

Sofer aditional

Se poate adauga unul sau mai multi soferi aditionali, conform ofertei afisate pe site-ul nostru. Termenii si conditiile pentru soferul aditional sunt aceleasi ca si cele pentru soferul initial.

Combustibil

Toate autoturismele sunt predate cu o anumita cantitatea de combustibil (un sfert, jumatate de rezervor sau plin) si trebuie sa fie returnate la fel. Autoturismul trebuie returnat cu aceeasi cantitate de combustibil ca si la preluare. In caz contrar se va aplica o taxa de 30 de euro pe ┬╝ (sfert) rezervor lipsa. Pentru a evita acest lucru va oferim posibilitatea achitarii unui plin de combustibil in avans, la pretul cel mai mic practicat de statiile de combustibil locale, astfel returnarea autoturismului se va face cu rezervorul gol. Promotor Rent a Car nu poate returna o anumita parte din bani daca masina a fost inapoiata cu o cantitate mai mare de combustibil decat la preluare.

Asigurarea Standard (CDW - collision damage waiver) este inclusa in tarifele de inchiriere si incluse asigurarea RCA si CASCO (dauna si furt) cu franchiza. Limiteaza responsabilitatea clientului in caz de avarii aduse autoturismului la suma garantiei/depozitului retinut la inceperea perioadei de inchiriere, cu exceptia cazurilor in care pagubele provocate sunt facute cu intentie sau sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor. Exceptie fac urmatoarele: conducerea autoturismului sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea autoturismului intr-un mod necorespunzator si neglijent. conducerea in afara drumurilor asfaltate, conducerea autoturismului de catre o persoana care nu este unul dintre soferii specificati in contractul de inchiriere. Asigurarea Standard acopera raspunderea pentru defectiuni produse caroseriei si accesoriilor autoturismului in urma unui accident rutier, insa NU acopera daunele produse geamurilor masinii, cheilor, incuietorilor, anvelopelor, rotilor si jantelor si interiorului masinii. In caz de dauna sau furt se retine 100% din garantia depusa la preluarea masinii.

Asigurarea Furt (theft protect): Acest tip de asigurare este inclusa in Asigurarea Standard si reduce responsabilitatea clientului in caz de furt sau in caz de daune produse autoturismului in urma unei tentative de furt, la suma garantiei/depozitului. In cazul unui furt cauzat de neglijenta clientului, acesta este raspunzator si va plati contravaloarea integrala a autoturismului. Promotor Rent a Car va face toate demersurile pentru recuperarea in integime a sumei datorate prin debitarea cardului de debit/credit al clientului.

RCA  (asiguarea de raspundere civila auto) este de asemenea inclusa in Asigurarea Standard si este o asigurare obligatorie prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite. Daca autovehiculul este deteriorat pe perioada inchirierii, veti fi taxat cu o suma maxima egala cu valoarea excesului de asigurare. In cazul in care ati fost imprudent sau neglijent, sau ati condus sub influenta drogurilor sau a bauturilor alcoolice, va trebui sa platiti intreaga suma aferenta reparatiilor.

Asigurarea Full

Este o asigurare optionala, zilnica, care limiteaza responsabilitatea clientului la garantia minima (specificata pentru fiecare autoturism in parte in oferta noastra de preturi). Se aplica in toate cazurile de daune produse caroseriei autoturismului in urma unui accident rutier, act de vandalism, tentativa de furt sau furt. Costul acestei asigurari depinde de modelul autoturismului inchiriat. Pentru soferii cu varsta sub 25 de ani pretul asigurarii afisate pentru fiecare masina in parte, se dubleaza. Aceasta asigurare se supune unor termeni si conditii.  

Exceptii de la Asigurarea Full fac parte urmatoarele situatii: situatia in care persoana care conduce autoturismul nu este unul dintre soferii specificati in contractul de inchiriere, soferul este sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor, autoturismul este condus neglijent, cu iresponsabilitate sau fara suficienta atentie sau daunele produse sunt cu intentie. In aceste conditii nu veti fi scutit de plata acestor daune si va trebui sa platiti intreaga suma necesara reparatiilor. Nu sunt acoperite urmatoarele: interiorul autoturismului, plafonul, daunele produse in urma conducerii pe drumuri neasfaltate cat si costurile cu remorcarea. In cazul in care sunt produse daune autoturismului, sunteti obligat sa completati un raport de accident in prezenta agentului Promotor Rent a Car. De asemenea chiriasul este obligat sa declare la cea mai apropiata sectie de Politie, sa ceara si sa obtina o copie a raportului politiei in urma costatarii daunelor produse autoturismului inchiriat (proces verbal de constatare) si o Autorizarie de reparatie a autoturismului.

Disponibilitate

Agentii Promotor Rent a Car stau la dispozitia dv. pentru predarea/preluarea masinii inchiriate in orice locatie pe raza orasului Bucuresti si in cele mai mari orase din tara. Puteti sa verificati disponibilitatea masinilor noastre atat pe site la rubrica "Rezervari masini" cat si apeland la urmatorul numar de telefon +40734 403 403 (de Luni - Vineri, intre orele 9:00 - 18:00 (Gmt +2). Perioada minima de inchiriere este de 2 zile. Inchirierea autoturismului se face pe baza unui contract semnat intre utilizator (locatar) si Promotor Rent a Car (locator). Recomandam citirea cu atentie a tuturor clauzelor contractuale. Ne rezervam dreptul de a nu accepta inchirierea, daca va considera necesar, fara a fi obligata sa ofere explicatii. Utilizatorul (locatarul) este obligat sa indeplineasca toate conditiile inscrise in contract.

Limita de kilometri

Tarifele oferite de Promotor Rent a Car includ o limita de kilometri astfel:

- max. 300 Km/zi pentru inchirieri de 1-3 zile; (ex: pentru 3 zile de inchiriere aveti 900 km inclusi)
- max. 500 Km/zi pentru inchirieri de 4-7 zile; 
- max. 400 Km/zi pentru inchirieri de 8+ zile.

Depasirea acestei limite de kilometraj se va taxa cu 0,2 EUR/Km.

Trecerea Frontierei

Pentru clientii care doresc sa calatoreasca cu masina inchiriata in afara Romaniei, este perceputa o taxa suplimentara care variaza in functie de destinatia aleasa, reprezentand contravaloarea unei asigurari externe. Autoturismele inchiriate nu pot parasi teritoriul Romaniei fara acordul scris al Promotor Rent a Car SRL. Orice incercare de parasire a teritoriului Romaniei cu autoturismul inchiriat este ilegala, va fi considerat furt si vor fi anuntate de urgenta organele de Politie.

Amenzi si taxe

Toate amenzile, taxele de drum, parcari etc. precum si contravaloarea intretinerii si a eventualelor reparatii pe perioada inchirierii vor fi suportate de catre utilizator (locatar). Pierderea documentelor autoturismului se va taxa cu 100 EUR, iar pierderea cheilor acestuia se va taxa suplimentar cu 200 EUR.

Metode de Plata si Depozitul/Garantia

Plata pentru inchiriere se poate face atat cu un card de credit (Visa Mastercard/Maestro) cat si in numerar, monedele acceptate fiind: EUR, RON, USD, GBP. Singura restrictie se aplica la retinerea garantiei, obligatoriu fiind folosirea unui card de credit. Depozitul/Garantia este de forma unei sume blocate pe cardul de credit al soferului principal. Depozitul este in mod normal returnat la sfarsitul inchirierii daca masina este returnata in aceleasi conditii ca la preluare. Plata farantiei cash sau cu debit cardul este foarte rar acceptata si este la latitudinea societatii Promotor Rent a Car SRL, asa ca va rugam sa ne comunicati inainte de preluarea autoturismului daca cereti expres acest lucru. La primirea autovehiculului, va rugam sa verificati cu atentie daca prezinta eventuale defectiuni si sa le raportati agentului de inchiriere pentru a fi notate in contractul de inchiriere, inainte de plecare. Recomandam, de altfel, sa verificati autovehiculul impreuna cu agentul nostru, in momentul returnarii, pentru a nu aparea ulterior eventuale invinuiri de defectiuni ce nu au fost savarsite de catre dumneavoastra. Chiriasul este responsabil pentru plata tuturor taxele rutiere, amenzilor de parcare si de circulatie,plata in urma ridicarii autoturismului dintr-un loc cu oprirea interzisa cat si cu plata pentru orice alte costuri produse in timpul inchirierii. Promotor Rent a Car isi rezerva dreptul de a mentine  blocata garantia pentru perioada de 24-48 de ore daca in momentul preluarii autoturismului de la chirias, exista banuieli ca au fost produse daune autoturismului sau daca datorita gradului ridicat de murdarie al autoturismului nu pot fi identificate eventuale zgarieturi sau defectiuni.

Capacitatea si Tipul Autoturismului

Autoturismele noastre sunt verificate pentru un numar maxim de pasageri si o anumita cantitate de bagaje, asadar nu ne asumam raspunderea in cazul in care autovehiculele nu sunt potrivite pentru numarul de pasageri sau cantitatea de bagaje. Va rugam sa verificati descrierile autoturismelor pentru a vedea numarul de pasageri admis si cantitatea de bagaj admisa pentru fiecare tip de masina. Promotor Rent a Car nu poate garanta o anumita marca sau model de masina. Masinile prezente sunt cu titlu informativ si pot fi inlocuite cu un model asemanator sau mai bun. Din motive obiective (ex: defectiuni ale autoturismului, accidente, etc), dupa confirmarea rezervarii, Promotor Rent a Car isi rezerva dreptul de a schimba autoturismul cu un alt autoturism avand cel putin aceleasi caracteristici (clasa, dotari) cu cel ales initial.

Inchirierea in afara orelor de program

Inchirierea unei masini este disponibila 24/7, cu mentiunea ca rezervarea unei masini se face in avans si disponibilitatea acesteia este confirmata de reprezentantii Promotor Rent a Car. In timpul orelor de program de Luni pana Vineri in intervalul orar 9:00-18:00, livrarea/returnarea este gratuita, in afara acestui program se va achita o taxa de 15 euro pe livrare/returnare. Pentru solicitarile transmise in afara acestor ore de program, va rugam sa asteptati raspunsul nostru in urmatoarea zi lucratoare. Astfel, solicitarile pentru inchirierea unei masini, primite in zilele de Sambata-Duminica, vor fi procesate incepand de Luni, ora 9:00, GMT +2

Plata in Avans

Plata pentru inchirere se efectueaza de regula in momentul preluarii masinii de catre client, dar si in avans prin virament bancar sau prin semnarea unui acord de debitarea unui card de debit/creedit. In cazul in care doriti plata in avans va rugam sa ne contactati.

TVA

19%-reprezinta taxa pe valoarea adaugata si este inclusa in pret

Returnarea inainte de termen sau in alta locatie

Durata perioadei de inchiriere, incepe si se termina in concordanta cu detaliile inscrise in contractul de inchiriere, iar pretul va fi calculat pe intervalul de 24 de ore si va fi comunicat in momentul rezervarii. Daca doriti sa prelungiti perioada de inchiriere dupa ce ati preluat masina, sau sa returnati masina dupa termenul propriu-zis, trebuie sa ne contactati cu 24 de ore inainte si va fi nevoie sa achitati pretul de inchiriere/zi care poate fi la fel sau mai mare decat cel oferit la inceputul contractului de inchiriere. Promotor Rent a Car nu poate returna o anumita parte din bani daca masina a fost returnata mai devreme. Inchirierile cu predarea masinii in alta locatie, trebuie confirmate in avans si necesita plata unor taxe suplimentare numita taxa de relocare.

Asistenta Rutiera

Inchiriind un autoturism de la Promotor Rent a Car veti beneficia de Asistenta Rutiera telefonica din partea agentilor nostri, de Luni pana Vineri, intre orele 9:00 - 18:00, GMT +2.

Nu pierde nici o promotie. Aboneaza-te acum!

Inregistreaza-te pentru a afla ultimele promotii si reduceri! Inchirieri
masini, inchirieri microbuze si inchirieri de masini pe termen lung.