Home Conditii de Inchiriere Auto Ai avut un accident? Promotor Rent A Car iti da masina pe perioada reparatiilor

Ai avut un accident? Promotor Rent A Car iti da masina pe perioada reparatiilor

Ai avut un accident? Promotor Rent A Car iti da masina pe perioada reparatiilor

Furnizarea unei masini de inlocuire pentru soferii care au avut un accident rutier si nu se fac vinovati de acesta este una dintre obligatiile asiguratorului. Chiar daca sunt putini cei care au aflat de aceasta facilitate, legea intrata in vigoare inca din 2017 le permite romanilor sa obtina o masina la schimb pe toata perioada reparatiilor.

Ce trebuie sa faci?

Daca ai nevoie de o masina la schimb pe perioada reparatiilor, trebuie sa iti alegi un autoturism dintr-o clasa similara cu masina avariata si sa te adresezi unei companii de inchirieri auto. In plus, pentru a beneficia de un autoturism gratuit pentru aceasta perioada, veti fi nevoiti sa prezentati o nota de constatare, devizul de reparatie si o confirmare din partea asiguratorului.

Soferii care doresc sa beneficieze de aceasta facilitate pot prelua masina de schimb direct de la o companie de inchirieri auto, iar firmele de asigurare au obligatia sa deconteze acest serviciu. Sistemul face acest lucru posibil inca din 2017, cand a intrat norma in vigoare.

De cele mai multe ori, decontarea se face direct intre asigurator si compania de inchirieri auto, soferul nemaiavand alte obligatii. Astfel, compania de inchirieri auto va fi cea care depune factura si primeste banii direct de la asigurator. Cu toate acestea, conform datelor existente, doar 1% dintre romani stiu de aceasta facilitate pe care o pot obtine si au beneficiat pana acum de aceasta norma. In plus, Promotor Rent a Car se numara printre furnizorii de masini inchiriate care va pot ajuta si cu indrumare in privinta obtinerii acestei facilitati.

Ce trebuie sa mai stii?

Potrivit modificarilor aduse legislatiei RCA, asiguratorul celui care a provocat accidentul trebuie sa-i furnizeze conducatorului despagubit un autoturism pe perioada in care cea avariata este in service, se arata in Norma nr.20 din 27 iulie 2017. Fara a plati nimic, soferii pagubiti pot conduce un autoturism inchiriat pe toata perioada reparatiilor. La aceasta perioada, se mai adauga, conform legislatiei in vigoare, si orice intarziere nejustificata care afost cauzata de catre asiguratorul RCA.

Promotor Rent a Car ofera soferilor care se afla in situatia de a avea nevoie de o masina pe perioada reparatiilor aceleasi servicii pe care le oferim si la inchirierile obisnuite. Printre acestea se numara si o multitudine de alte beneficii precum: kilometri nelimitati, rovinieta inclusa, asistenta sapte zile pe saptamana, 24 din 24 de ore si masini noi.

5.032 vizualizari