Home Turism in Romania Cele mai frumoase parcuri de vizitat în Bucuresti

Cele mai frumoase parcuri de vizitat în Bucuresti

0
Cele mai frumoase parcuri de vizitat în Bucuresti
Cele mai frumoase parcuri de vizitat în Bucuresti

Pentru ca ai la dispozitie o masina cu care te poti deplasa usor prin Bucuresti datorita faptului ca ai ales serviciul de închirieri auto oferit de Promotor Rent a Car Bucuresti, poti integra intre activitatile tale si o vizita intr-unul dintre parcurile ce se afla aici. Mai jos poti regasi recomandarile noastre:

Parcul Herastrau

Este cel mai mare parc din Bucuresti, intinzandu-se pe o suprafata de 110 hectare. Este si unul dintre cele mai ingrijite parcuri, cu o vegetatie bogata, un lac de agrement si numeroase zone dedicate divertismentului. Printre punctele de atractie se regasesc roata mare, vaporasele, teatrul de vara, Gradina Japoneza. Exista, de asemenea, piste pentru biciclete si spatii speciale pentru skateboard. In functie de sezon, se organizeaza si diferite targuri si expozitii tematice.

Parcul Carol I

In trecut era cunoscut ca si Parcul Libertatii. A fost inaugurat in anul 1906, in ziua care a marcat 40 de ani de domnie ai Regelui. Este localizat pe Dealul Filaretului si se intinde pe aproximativ 41 de hectare, incluzand si un lac de agrement. Aici poti vedea Arenele Romane, Fantana Zodiac, Muzeul National Tehnic si Mausoleul.

Parcul Cismigiu

Este cea mai veche gradina publica din Bucuresti, fiind asezat chiar in centrul Bucurestiului. Este amenajat in stilul parcurilor englezesti. Se intinde pe o suprafata de 14 hectare si cuprinde Rondul Scriitorilor, Rondul Roman, o gradina de trandafiri extrem de frumoasa, o gradina franceza si trei lacuri, dintre care cel mai mare include o insula cu debarcader de unde pot fi inchiriate barci. Iarna se amenajeaza un pantinoar si au loc multe evenimente tematice. Vara, in chioscul pentru orchesta, se desfasoara diferite concerte. In plus, trebuie sa iti spunem ca la baza pantei dinspre Blvd. Stirbei Voda este Izvorul lui Eminescu.

Parcul Lumea Copiilor

Este un parc mai nou si nu foarte mare, insa ti-l recomandam daca te afli in Bucuresti impreuna cu copiii. Are si o parcare foarte generoasa. Se afla chiar in spatele Palatului National al Copiilor. Noua ne place deoarece este foarte curat si exista numeroase amenajari pentru a face miscare: locuri de joaca, terenuri de sport, aparate de fitness, etc. In foisor, vara, sunt numeroase concerte simfonice iar iarna te poti bucura de un patinoar imens. Chiar la intrarea in parc se regaseste un restaurant cu terasa langa care se afla si un loc de joaca. Nu exista un lac insa a fost amenajat un micut canal unde copiii se pot plimba cu barca.

Parcul Tineretului

In imediata apropiere a parcului amintit anterior, a fost amenanjat in perioada 1965-1974 de Arhitectul Valentin Donose dupa ce fusese concesionat Uzinelor Comunale Bucuresti pentru a fi transformat in groapa de gunoi pentru 25 de ani. Dispune de mari suprafete de joaca pentru copii, spatii de odihna, terase si un debarcader cu dane pentru barci cu rame. Joaca un rol important si pentru migrarea unor specii rare de pasari calatoare ce pot fi vazute aici in timpul migratiilor de primavara si toamna.

Acestea sunt doar cateva idei. Suntem siguri ca, in timpul deplasarilor tare din Bucuresti, vei regasi si alte parcuri frumoase. Am alcatuit acest top deoarece consultanții Promotor Rent a Car isi doresc sa iti ofere informații utile, care sa iti faca placuta sederea in Bucuresti. De asemenea te invitam sa citesti mai multe despre spa-urile din Bucuresti pe care le-ai putea vizita!

3.999 vizualizari