Patru greseli de evitat atunci cand inchiriati o masina

Daca va planificati o calatorie in perioada urmatoare, atunci ati putea lua in considerare inchirierea unei masini pentru a va deplasa in mod confortabil si fara prea multe griji, de la o destinatie la alta. In timp ce o masina inchiriata poate fi o solutie de transport cu adevarat economica, exista cateva greseli comune care ii fac pe multi dintre cei care aleg acest serviciu sa cheltuiasca in plus.

Iata patru erori de care trebuie sa fiti constienti de momentul inchirierii unei masini:

Inchirierea unei masini direct de la aeroport

Vi s-a parut vreodata ca totul este mai scump la aeroport? Asta pentru ca este! Aeroporturile din lumea intreaga percep „taxe de localizare premium” celor care isi deschid magazine in incinta lor dar si celor care doresc sa ofere servicii de taximetrie sau de rent a car.

Pentru inchirierea unei masini direct de la aeroportul Otopeni, de multe ori, aceste taxe speciale sunt transferate clientului. Totusi, daca aveti nevoie de o masina direct de la aeroport puteti sa verificati costurile de transfer si sa rezervati din timp o masina. De exemplu, serviciul de rezervare online Promotor Rent a Car va va permite sa stiti dinainte care este pretul de inchiriere a masinii dumneavoastra.

Informarea privind penalitatile

Toata lumea stie ca returnarea unei masini cu intarziere va costa in plus, dar stiati ca unele companii de inchiriere auto va percep taxe de returnare a masinii mai devreme? Intelegerea detaliilor mai fine ale sanctiunilor prezentate in contractul dvs. va poate ajuta sa va asigurati ca nu platiti mai mult decat trebuie. Iata cateva sanctiuni frecvent intalnite in contractele de inchiriere de masini:

  1. Completati intotdeauna rezervorul masinii inchiriate la nivelul initial pentru a evita plata taxelor de combustibil.
  2. Informati-va in prealabil cu privire la taxele de relocare , daca aveti in vedere sa lasati masina in alt oras.
  3. Nu fumati niciodata in masina inchiriata deoarece puteti plati o taxa de curatenie.
  4. Informati-va cu privire la taxele legate de conducerea autoturismului de catre un al doilea sofer.
  5. Verificati limita de kilometri pe care ii puteti parcurge.

Inchirierea in graba

Ca si in majoritatea lucrurilor din viata, daca va grabiti prin ceva, riscati sa faceti o greseala. Acelasi lucru este valabil si pentru contractele de inchiriere de masini: daca semnati acordul fara a acorda atentie lucrurilor scrise cu font mic, riscati sa platiti pentru lucruri de care nu aveti nevoie.

Daca va ganditi sa inchiriati un autovehicul pentru urmatoarea vacanta, asigurati-va ca faceti tot ce puteti pentru a obtine cea mai buna afacere posibila astfel incat sa puteti folosi bugetul de vacanta pentru distractie, nu pentru transport.

Va reamintim ca la returnarea masinii, este indicat sa treceti pe la o spalatorie auto, pentru spalarea masinii. De asemenea va recomandam sa fiti atenti la depasirea vitezei in timpul inchirierii auto. Citit aici lista radarelor fixe din Romania.

4.847 vizualizari