Home Conditii de Inchiriere Auto Ce trebuie sa faci in momentul preluarii unui autoturism atunci cand alegi un serviciu de inchirieri auto?

Ce trebuie sa faci in momentul preluarii unui autoturism atunci cand alegi un serviciu de inchirieri auto?

0
Ce trebuie sa faci in momentul preluarii unui autoturism atunci cand alegi un serviciu de inchirieri auto?
Ce trebuie sa faci in momentul preluarii unui autoturism atunci cand alegi un serviciu de inchirieri auto

Preluarea autoturismului este o etapa extrem de importanta atunci cand folosesti serviciul de inchirieri auto oferit de Promotor Rent a Car.

In primul rand, pentru a putea prelua o masina in sistemul rent a car, trebuie sa indeplinesti condițiile generale (sa ai varsta minima de 21 de ani, permis de conducere valabil de minim 1 an si sa achiți depozitul).

In calitate de conducator auto ai si calitatea de titular al contractului de inchiriere. Astfel, ai obligația de a-ti aloca suficient timp pentru a citi contractul de inchiriere auto si a intelege conditiile de inchiriere, costurile aplicabile, particularitatile garantiilor si serviciile suplimentare de protectie incluse. Iti recomandam sa nu semnezi niciodata un contract pana ce nu ai ințeles exact clauzele mentionate in cadrul acestuia.

In cazul in care ai intrebari, este bine sa le discuți cu consultantii Promotor Rent a Car pentru a le putea clarifica. Sa nu omiti nici faptul ca, in calitate de titular al contractului de inchiriere auto, trebuie sa fii prezent la momentul intocmirii si semnarii acestuia.

In al doilea rand, trebuie sa tii cont de faptul ca doar conducatorul sau conducatorii mentionati in cadrul contractul de inchirere auto este/sunt autorizati sa conduca autoturismul. Ai posibilitatea de a include soferi aditionali in cadrul contractului, in contextul achitarii unei taxe aditionale. Trebuie sa stii ca, in cazul unor daune cauzate autoturismului sau unor prejudicii aduse unei terte persoane, daca autovehiculul este condus de o persoana care nu este mentionata in contract, asigurarea este inaplicabila iar tu va trebui sa despagubesti Promotor Rent a Car pentru daunele produse, in special cele cauzate autoturismului, in limita de piata a acestuia, la care se adauga costurile legate de tranportul si imobilizarea autoturismului sau a oricarui prejudiciu cauzat unei terte parți.

Alte aspecte de care trebuie sa tii cont:

Inspecteaza autoturismul inainte de a efectura operatiunea de primire si informeaza unul dintre consultanții Promotor Rent a Car cu privire la orice modificare sau suspiciune pe care o ai pentru a nu fi considerat raspunzator de ea in momentul predarii. De asemenea, verifica numarul de kilometrii si nivelul combustibilului inscris pe tabloul de bord iar daca acestea nu corespund cu mentiunile din contract, solicita rectificarea.

In momentul preluarii autoturismului verifica si daca se regasesc aici certificatul de inmatriculare, polița de asigurare RCA si kit-ul de securitate (vesta reflectorizanta, triunghi de presemnalizare, o trusa medicala de prim ajutor si un exctinctor). In cazul in care unul sau mai multe obiecte nu se regasesc, solicita personalului Promotor Rent a Car sa ti le furnizeze. Citeste aici si ce accesorii suplimentare poti inchiria odata cu autoturismul ales.

In cazul in care exista un sofer aditional, acesta trebuie sa fie prezent in momentul preluarii si sa prezinte un act de identitate valid, impreuna cu un permis de conducere valid;

In marile orase, poti prelua masina inchiriata chiar de la aeroport, astfel incat sa economisesti cat mai mult timp.

Pentru orice alte intrebari privind serviciul de inchirieri auto oferit de Promotor Rent a Car, fie ca vorbim de inchirieri masini in Bucuresti, Otopeni sau alte orase, consilierii nostri iti stau la dispozitie asa ca nu ezita sa ne contactezi.

Pentru mai multe informatii, te invitam sa vizitezi Ghidul de Inchiriere sau ne poti contacta oricand. In continuare, afla mai multe despre avantajele inchirierii unei masini.

3.991 vizualizari