Home Turism in Romania Ce muzee ar trebui sa vizitez atunci cand ajung in Bucuresti?

Ce muzee ar trebui sa vizitez atunci cand ajung in Bucuresti?

0
Ce muzee ar trebui sa vizitez atunci cand ajung in Bucuresti?
Ce muzee ar trebui sa vizitez atunci cand ajung in Bucuresti?

Ai ajuns in Bucuresti, te bucuri de libertate de miscare deoarece ai apelat la serviciul de inchirieri auto oferit de Promotor Rent a Car si iti doresti sa vizitezi cateva muzee?

In articolul de astazi vei regasi cateva recomandari din partea noastra:

1. Muzeul National de Istorie – este unul dintre cele mai importante muzee ale Romaniei. Aici se regasesc obiecte cu valoare istorica descoperite pe teritoriul actual al Romaniei, din timpuri preistorice si pana in prezent. Din pacate, o mare parte a muzeului nu este accesibila publicului, lucrarile de reabilitare nefiind inca finalizate.

2. Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” – este una dintre cele mai importante atractii turistice. A fost inaugurat la 10 mai 1939, in prezenta Regelui Carol al II-lea al Romaniei, iar catre public a fost deschis un an mai tarziu. Aici regasim o istorie a satelor raspandite pe teritoriul Romaniei, care s-au format si dezvoltat de-a lungul timpului. Periodic au loc diferite expozitii cu obiecte traditionale, ateliere mestesugaresti si ateliere pentru copii. In interior exista si un restaurant bio cu specific romanesc.

3. Muzeul National de Istorie Naturala „George Antipa” – patrimoniul acestuia este format din peste 2 milioane de piese, grupate in diferite colectii zoologice, paleontologice, de minerale, de roci si etnografice, la care se adauga biblioteca, desene, schite, harti, tablouri, obiecte mostenite de la savantii si exploratorii din trecut. O parte dintre ele sunt expuse temporar, in cadrul unor expozitii tematice iar altele folosite pentru cercetare. Este unul dintre muzeele modernizate, monitoarele, butoanele interactive si ecranele tactile oferind informatii si imagini suplimentare. Muzeul este organizat pe 3 zone. Demisolul aduce in atentie „Biodiveristatea Romaniei”, la parter sunt prezentate ecosisteme din intreaga lume iar etajul este dedicat preistoriei si istoriei umane, etnologiei, mineralogiei, entomologiei si biologiei marine.

4. Muzeul National de Arta al Romaniei – a fost infiintat in anul 1948 si este gazduit de Palatul Regal din Bucuresti. Acesta are spre expunere peste 70.000 de exponate, impartite in doua categorii speciale: Galeria Nationala, ce cuprinde lucrarile celor mai buni pictori romani (Ion Andreescu, Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, etc.) si Galeria de Arta Europeana ce include elemente de sculptura, pictura si arta decorativa (mobilier, ceramica, covoare, goblenuri, etc.) din secolul al XIV-lea si pana in secolul al XX-lea. In primvara anului 2001 s-a redeschis Galeria de Arta Romaneasca Moderna.

5. Muzeul „George Enescu” – a fost infiintat in anul 1965 si se regaseste in cadrul Palatului Cantacuzino de pe Calea Victoriei. Printre obiectele care au apartinut marelui compozitor, aici pot fi vazute vioara pe care acesta a primit-o cadou la varsta de patru ani cat si o parte dintre medaliile obtinute ca urmare a contributiei sale la Primul Razboi Mondial.

Cu siguranta, orice alegere ai face, suntem convisi ca va fi o experienta placuta, ce iti va imbogati cunostintele. Consultanții Promotor Rent a Car isi doresc sa iti ofere informații utile, care sa iti faca placuta sederea in Bucuresti. Te invitam sa afli mai multe despre conditiile de inchiriere auto oferite de Promotor Rent a Car sau mai poti afla citi aici lucruri interesante cu privire la inchirierea unei masini.

3.893 vizualizari