Home Inchirieri Auto pe Termen Lung Ce presupune si ce avantaje aduce un contract de inchirieri auto pe termen lung?

Ce presupune si ce avantaje aduce un contract de inchirieri auto pe termen lung?

0
Ce presupune si ce avantaje aduce un contract de inchirieri auto pe termen lung?

Atunci cand aveti nevoie de o masina noua, este mai probabil sa preferati sa platiti mai putin, intr-un termen mai lung, decat sa cumparati un vehicul cu banii jos. In acelasi timp, atat cumpararea unei masini in leasing cat si inchirierea pe termen lung pot avea o serie de avantaje si dezavantaje. Pentru a va ajuta sa luati o decizie, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti despre serviciul de inchirieri auto pe termen lung

Ce inseamna de fapt inchirierea de masini pe termen lung?

Toata lumea stie ca achizitia unei masini nu este in niciun caz una din investitiile cele mai profitabile, tinand cont de costurile de intretinere, costul cumpararii si devalorizarea chiar din primele luni dupa cumparare. Inchirierea pe termen lung, cunoscuta sub diferite nume precum “leasing operational” sau “inchiriere-cumparare”, este o forma de inchiriere a unui autovehicul (sau mai multe) prin care este transferat dreptul de utilizare al acestui bun. Inchirierea pe termen lung poate varia de la 1 la 5 ani, in contract fiind prevazute platile lunare aferente, dar si numarul de kilometri care pot fi parcursi. Serviciile incluse in cele mai multe dintre cazuri sunt intretinerea regulata a masinii, fara nicio reponsbilitate sau costuri suplimentare din partea clientului, asigurarea si asistenta, si chiar rovinieta.

Avantajele inchirierii de masini pe termen lung

Avantajele acestui tip de inchiriere nu sunt neglijabile. In primul rand, posibilitatea obtinerii unui vehicul fara o contributie initiala si fara credit este primul avantaj mentionat atat de companiile care inchiriaza pe termen lung, cat si de persoane fizice. Apoi vine linistea unei intretineri a autoturismului efectuate gratuit, atunci cand este inclusa de catre dealer insusi. Inchirierea pe termen lung este, de asemenea, ideala pentru a-ti putea controla mai usor bugetul, deoarece intretinerea si uneori anvelopele sau alte cheltuieli sunt incluse in contract. In acest fel, cei care inchiriaza pe termen lung reusesc sa aiba cheltuieli lunare fixe, previzibile.

Costul total asociat contractului este, de asemenea, de mentionat ca un avantaj interesant deoarece inchirierea pe termen lung vine intotdeauna cu o un pret mai mic decat la un vehicul achizitionat, iar inchirierea se face la preturi mult mai mici decat pentru contractele pe termen scurt. Astfel, diferentele pot ajunge chiar si pana la 50%, daca luam in considerare si costurile de intretinere. In plus, in cazul inchirierii de acest tip, nu este necesar un capital de pornire.

Cititi mai multe despre acest subiect, in urmatorul articol. Pentru a evita o serie de greseli pe care le poti face, atunci cand inchiriezi o masina, vezi si aceasta postare!

Pentru mai multe informatii sau detalii despre inchirierea unei masini pe termen lung, oferite de Promotor Rent a Car, va rugam sa ne contactati.

3.914 vizualizari